18.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Οι μαρτυρίες όσων επέστρεψαν στην Ελλάδα από το Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε το πρωί ειδικά ναυλωμένη πτήση από το υπουργείο Εξωτερικών στην οποία επέβαιναν Έλληνες και Ισραηλινοί, που αναχώρησαν από το Ισραήλ εν μέσω των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Οι μαρτυρίες τους για τις στιγμές αγωνίας που έζησαν μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ συγκλονίζουν.

«Ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει στα 22 χρόνια που ζω εκεί. Ρουκέτες πάνω από τα σπίτια μας, όλη την ώρα σειρήνες» δήλωσε ένας από τους επιβάτες της πτήσης λίγο μετά την προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος».

«Επιτέλους φτάσαμε»

«Επιτέλους φθάσαμε. Ήταν δύσκολες ώρες, πολύ διαφορετικά από άλλες παρόμοιες καταστάσεις που έχει περάσει το Ισραήλ. Ήταν πολύ δύσκολα αυτή τη φορά» ανέφερε άλλος επιβάτης. «Μένουμε Τελ Αβίβ, στο κεντρικό Ισραήλ δεν κινδυνεύουμε τόσο όσο στο νότιο, αλλά ακούμε, αισθανόμαστε… Ήταν τραγικό αυτό που έγινε στο νότιο Ισραήλ» πρόσθεσε.

Ο ίδιος μίλησε για τις στιγμές που έζησαν με την οικογένειά του όταν ηχούσαν οι σειρήνες και έπρεπε να μείνουν στα καταφύγια. «Άκουσα πως γνωστοί μας είχαν θύματα. Υπάρχουν αγνοούμενοι, όμηροι, είναι μεγάλη τραγωδία» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Φύγαμε για να είμαστε πιο ασφαλείς. Θα περιμένουμε να βελτιωθεί η κατάσταση για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε».

«Ήμουν στο Τελ Αβίβ γιατί ο γιος μου εργάζεται εκεί μαζί με τη νύφη μου και τα δυο εγγόνια μας. Λόγω της κατάστασης ήταν πολύ δύσκολα αυτά που περάσαμε» ανέφερε άλλη επιβάτης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό