19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι λαοί που εργάζονται περισσότερο στην ΕΕ: «Πρωταθλητές» οι Έλληνες!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Έλληνες εργαζόμενοι, μισθωτοί και μη, φαίνεται πως εργάζονται κατά μέσο όρο αρκετά περισσότερο, σε σχέση με τους εργαζόμενους των άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από μία έρευνα, που διενεργήθηκε από το γαλλικό Ινστιτούτο Rexecode, βάσει της οποίας ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει σχεδόν 2.000 ώρες το χρόνο έναντι 1.679 ωρών που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Περισσότερες ώρες από τους Έλληνες δουλεύουν μόνο οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι στην Ευρώπη, ενώ κάτω από 1.600 ώρες τον χρόνο δουλεύουν οι Ολλανδοί, οι Δανοί, οι Φινλανδοί, οι Σουηδοί, οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί.

Παράλληλα, οι Έλληνες μισθωτοί δουλεύουν πάνω από 1.900 ώρες τον χρόνο, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στις 1.792 ώρες. Οι Έλληνες μη μισθωτοί εργάζονται σχεδόν 2.400 ώρες τον χρόνο με τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο να μην υπερβαίνει τις 2.200 ώρες εργασίας.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται περισσότερες ώρες σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό