30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

«Οι κόκκινες γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Επικεντρωμένη στα εθνικά θέματα που βρίσκονται στο προσκήνιο ήταν η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιαννιτσά. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε τόσο στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία και στη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και και στη Συμφωνία Των Πρεσπών, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν αν η Ελλάδα ήταν πιο ισχυρή το 2019 ή σήμερα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, η Ελλάδα έθεσε εκ νέου τις «κόκκινες γραμμές» της, θωρακίζοντας τα σύνορα της χώρας: «Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης. Και βέβαια, επειδή έγινε και αυτή η συζήτηση, πρέπει ή δεν πρέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός να συναντά τον Τούρκο Πρόεδρο, βεβαίως και πρέπει. Γιατί τελικά εμείς ειρήνη και ηρεμία θέλουμε. Και αυτή η πολιτική είναι που οδήγησε 14 μήνες τώρα στο Αιγαίο να μην έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, αλλά οι “κόκκινες γραμμές” μας είναι αδιαπραγμάτευτες και η εθνική ισχύ της χώρας προβάλλεται παντού χωρίς εκπτώσεις.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι όσο η Βόρεια Μακεδονία δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, τόσο ο δρόμος στην Ευρώπη θα παραμένει κλειστός: «Η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει τα μνημόνια με αυτόν τον τρόπο, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Αυτή η πράξη μπορεί να ερμηνευθεί ως πράξη πατριωτισμού και ευθύνης».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σχολίασε ότι η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν λέει τίποτα για τα ευρωπαϊκά ζητήματα: «Στα εσωτερικά πολιτικά συμπεράσματα που θα βγουν το βράδυ των εκλογών θέλω να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για ένα πράγμα: Η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις. Να μην δώσουμε πάτημα σε κάποιους να θέτουν σε αμφισβήτηση τη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών του περασμένου Ιουνίου. Θα θελήσουν να το κάνουν, μην έχουμε καμία αυταπάτη. Ότι αν το αποτέλεσμα είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών μας κάποιοι θα βγουν και θα πούνε αυτή η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση, ας πούμε, να κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Στην επόμενη κατάληψη Πανεπιστημίου, την οποία θα εκκενώσουμε θα είναι απ’ έξω και θα λένε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε γιατί δεν έχετε νομιμοποίηση να κάνετε κάτι τέτοιο. Θα τους διαψεύσουμε, όμως, και πάλι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό