18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι κλασικές Alfa Romeo ομορφαίνουν τις διαδρομές της κεντρικής Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Την περίοδο από 3 έως και  9 Σεπτεμβρίου 2023, τις διαδρομές της κεντρικής Ελλάδας θα ομορφαίνει ένα κομβόι από υπέροχες, σπάνιες κλασικές Alfa Romeo, καθώς το Registro Italiano Alfa Romeo (RIAR), ένας από τους σημαντικότερους συλλόγους φίλων της μάρκας με διεθνή απήχηση, διοργανώνει τον ‘’Γύρο Κεντρικής Ελλάδας’’. Ο σύλλογος επέλεξε την χώρα μας για να πραγματοποιήσει την μεγάλη ετήσια συνάντησή του και θα κινηθεί σε μέρη με φυσική ομορφιά, υπέροχες διαδρομές αλλά και σημαντική ιστορία που ξεκινά από τους αρχαίους χρόνους και φθάνει μέχρι και σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης περιλαμβάνει διαδρομές στη Ναύπακτο, τους Δελφούς, τις Θερμοπύλες και καταλήγει στον Βόλο. Το δεύτερο σκέλος, με επίκεντρο τον Βόλο, περιλαμβάνει εξορμήσεις στην Άφησσο, τη Τσαγκαράδα και την Σκιάθο.

Μέσα στις 7 ημέρες που διαρκεί η εκδήλωση αυτή, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές και την ιστορία της Κεντρικής Ελλάδας διανύοντας αρκετές εκατοντάδες χιλιομέτρων. Αντίστοιχα, οι κάτοικοι των περιοχών που θα επισκεφθούν θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ένα μεγάλο αριθμό από σπάνιες κλασικές Alfa Romeo, αυτοκίνητα που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αυτοκίνησης τόσο τεχνολογικά όσο και σχεδιαστικά. Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, 19:30-23:00, θα υπάρξει έκθεση των ιστορικών αυτοκινήτων μπροστά από το κτίριο του Παπαστράτου στην παραλία του Βόλου. Αρωγός στην εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το τελευταίο μοντέλο της Alfa Romeo, την Tonale Hybrid 160hp, που θα συνοδεύει τους προγόνους της καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης συνδέοντας έτσι ιδανικά το παρελθόν με το παρόν της μάρκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, θα είναι η 4η φορά που το RIAR επιλεγεί την Ελλάδα για την ετήσια εκδήλωση του καθώς αντίστοιχες διοργανώσεις είχαν πραγματοποιηθεί το 2009, το 2014 και το 2019 (ακολουθούν φωτογραφίες από τις διοργανώσεις αυτές). Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση με τον σύλλογο «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» (ΦΙΟ) και έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας, του Δήμου Βόλου και του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό