24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι Κινέζοι κλείνουν στόματα και στα crash test

Ειδήσεις Ελλάδα

Την καλύτερη απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι τα κινέζικα αυτοκίνητα είναι επικίνδυνα έδωσαν τα crash tests δύο μοντέλων της Nio.
Στις δοκιμές πρόσκρουσης που έγιναν από το Euro NCAP για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το νέο πρωτόκολλο με πολλές και πολύ δύσκολες δοκιμασίες. Και πολύ υψηλότερες απαιτήσεις σε συστήματα ασφαλείας από τα αυτοκίνητα.
Τα δύο μοντέλα Nio ήταν τα πρώτα οχήματα που υποβλήθηκαν στα σενάρια ασφαλείας που αφορούν τη σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα, τη διασταύρωση αυτοκινήτου με αυτοκίνητο, τη μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου με αυτοκίνητο, και την παρακολούθηση της κατάστασης του οδηγού.
Ο οργανισμός δοκιμών αναφέρει ότι τα ET5 και EL7 “επέδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις στις περισσότερες περιπτώσεις δοκιμών”.
Τα αυτοκίνητα πέρασαν επίσης τις δοκιμές για να δείξουν ότι αν εισέλθουν σε νερό, οι πόρτες και τα παράθυρα θα παραμείνουν λειτουργικά για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσουν οι επιβάτες να διαφύγουν.

Το Nio ET5, που δοκιμάστηκε με μπαταρία 75 kWh, σημείωσε 96% για την προστασία των ενηλίκων και 85% για την προστασία των παιδιών.
Το τετράθυρο σεντάν εξασφάλισε βαθμολογία 83% για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου και 81% για τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας.
Εν τω μεταξύ, το Nio EL7 σημείωσε 93% για την προστασία των ενηλίκων, 85% για την προστασία των παιδιών και 80% για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό