22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι Κινέζοι ήθελαν να αγοράσουν μεγάλη γαλλική μάρκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Κινέζοι βρίσκονται στην Ευρώπη με άγριες διαθέσεις, καθώς εκτός από το να πωλούν τα αυτοκίνητά τους θέλουν να αγοράσουν και ιστορικές μάρκες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, απέρριψε προσφορά κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας που επιδιώκει να αποκτήσει μία από τις γαλλικές μάρκες του ομίλου.

Απορρίπτοντας τις φήμες περί αποχώρησης της Stellantis από την Ιταλία ως “ψεύτικες ειδήσεις”, ο Tavares υποστήριξε ότι καμία από τις μάρκες του ομίλου δεν είναι διαθέσιμη προς πώληση.

Αποκάλυψε ότι απέρριψε μια προσφορά για την Alfa Romeo το 2021 και μια άλλη για μια γαλλική μάρκα πιο πρόσφατα.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων της μετονομασμένης Alfa Romeo Junior, ο Tavares αποκάλυψε παλαιότερες πιέσεις για τη διακοπή ορισμένων εμπορικών σημάτων μετά τη συγχώνευση του ομίλου PSA και της Fiat Chrysler Automobiles το 2021.

Αποκάλυψε την προσπάθεια ενός δυτικού ανταγωνιστή να αγοράσει την Alfa Romeo το ίδιο έτος και την έρευνα μιας κινεζικής εταιρείας για μια γαλλική μάρκα το 2023.

Αν και ο Tavares δεν αποκάλυψε τη συγκεκριμένη γαλλική μάρκα ή την κινεζική εταιρεία που εμπλέκεται, η Stellantis περιλαμβάνει τις DS Automobiles, Citroen και Peugeot ως τις γαλλικές μάρκες της.

Ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ιδέα πώλησης της Alfa Romeo, τονίζοντας τη σημασία της στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου.

Επιπλέον, ο Tavares διέψευσε σθεναρά τους ισχυρισμούς περί πιθανής αποχώρησης της Stellantis από την Ιταλία, τονίζοντας τις επενδύσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για 15 νέα μοντέλα, δύο πλατφόρμες και ένα εργοστάσιο μπαταριών.

Καταδίκασε την κυκλοφορία “ψευδών ειδήσεων” σχετικά με τις προθέσεις της Stellantis στην Ιταλία ως αβάσιμες και επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας στην περιοχή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό