21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι κάτοικοι του Άρη θα γίνουν σάιμποργκ και θα αποικήσουν άλλους κόσμους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ανθρωπότητα ετοιμάζεται για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Ο Έλον Μασκ υποστηρίζει ότι η διαστημική του εταιρεία, η Space X, θα πραγματοποιήσει αυτή την ιστορική αποστολή μέχρι το τέλος της δεκαετίας ενώ η NASA αναφέρει ότι η δική της αποστολή θα ξεκινήσει στα τέλη του 2030 ή τις αρχές του 2040.

Το πώς θα καταφέρει να επιβιώσει ο άνθρωπος στις αφιλόξενες συνθήκες του Κόκκινου Πλανήτη αποτελεί αντικείμενο συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών που θα του επιτρέπουν να ζει εκεί. Σε αυτό το διαρκές… ντιμπέιτ πήρε θέση ο κορυφαίος Βρετανός αστρονόμος, ο λόρδος Μάρτιν Ρις που έχει διατελέσει ανάμεσα στα άλλα πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας, της εθνικής ακαδημίας επιστημών της Βρετανίας.

«Αυτοί οι ατρόμητοι εξερευνητές που θα βρίσκονται στον Άρη δεν θα υπόκεινται σε οποιουδήποτε είδους κανονισμούς και θα μπορούν να κάνουν ότι θεωρούν σωστό για να τροποποιήσουν τους εαυτούς τους έτσι ώστε να προσαρμοστούν καλύτερα στις αρειανές συνθήκες. Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές προσαρμογής μέσα σε μία ή δύο γενιές θα έχει δημιουργηθεί ένα διαφορετικό είδος. Δεν μπορούμε να πούμε ποιο μείγμα τεχνικών και τεχνολογιών θα έχει χρησιμοποιηθεί και ποιο θα είναι το ποσοστό σάρκας και αίματος και ποιο ηλεκτρονικών συστημάτων που θα φέρει πάνω του αυτό το νέο είδος. Αν όμως επικρατήσει το ηλεκτρονικό στοιχείο μπορεί αυτό το είδος να αποκτήσει μια μορφή αθανασίας και έτσι να μπορεί να πραγματοποιεί μεγάλα διαστρικά ταξίδια για να επισκεφτεί και να αποικήσει άλλους κόσμους» αναφέρει ο Ρις.  

 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό