19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

«Οι ιμπεριαλιστές στοχεύουν στους πόρους της περιοχής»

Ειδήσεις Ελλάδα

Για ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που στοχεύουν στους πόρους που βρίσκονται στην περιοχή έκανε λόγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, σε δηλώσεις του με φόντο τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, σε κοινή συνέντευξή του με τον Ιορδανό ομόλογό του σημείωσε πως «Ό,τι σχέδια και αν αναπτύσσουν οι κυρίαρχες δυνάμεις, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή. Όσο κι αν έχουν βάλει στο μάτι τους πόρους στην περιοχή μας, δεν θα μπορέσουν να το πετύχουν».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι «δεν μπορούν ποτέ να γίνουν αποδεκτές οι προσπάθειες να δικαιολογηθούν οι επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης ως ένα θέμα ασφαλείας».

Το παλαιστινιακό ζήτημα παραμένει ψηλά στην ατζέντα της Άγκυρας, με τον Χακάν Φιντάν να στέλνει μήνυμα για κοινή προσπάθεια των χωρών της Μέσης Ανατολής με φόντο τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή.

«Σε πολλά ζητήματα, ο καταπιεσμένος φταίει εξίσου με τον δυνάστη επειδή δεν προβάλλει την απαραίτητη αντίσταση και προσπάθεια, γι’ αυτό θα ήθελα να εκφράσω ότι η δικαιολογημένη προσπάθεια που θα καταβάλουμε και πάλι από κοινού ως χώρες της περιοχής για το παλαιστινιακό ζήτημα είναι πολύ, πολύ πολύτιμη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό