24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι ιδανικές ώρες ύπνου για την πρόληψη των ρυτίδων και ένας μεγάλος μύθος που καταρρίπτεται

Ειδήσεις Ελλάδα

Γιατρός και ειδικός σε θέματα που αφορούν τον ύπνο μοιράστηκε τα οφέλη που έχει ο επαρκής ύπνος στο σώμα μας, από την πρόληψη των ρυτίδων έως την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για το σώμα μας -και ο όρος «ύπνος ομορφιάς» δεν είναι λάθος. Έχει αποδειχθεί ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο δέρμα μας. Επομένως, το να βεβαιωθούμε ότι κοιμόμαστε αρκετά, είναι κάτι ύψιστης σημασίας για την πρόληψη της γήρανσης.

O No1 μύθος για την τριχόπτωση καταρρίπτεται από τους ειδικούς – Αυτός είναι ο μεγαλύτερος «ένοχος»

Αντί για τη γρήγορη (και πολυέξοδη) λύση για την εξάλειψη των ρυτίδων από έναν ειδικό, μια καλύτερη και πιο φυσική αντιμετώπιση είναι ο επαρκής ύπνος. Η Δρ Shelby Harris, διευθύντρια του Sleepopolis, εξηγεί γιατί ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός για το σώμα μας.

Ειδικότερα:

Στους ενήλικες συνίσταται να κοιμούνται από επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα προκειμένου να αποκομίσουν τα οφέλη ομορφιάς του ύπνου. Ήρθε η ώρα να αποκαταστήσεις κι εσύ την εσωτερική σου Ωραία Κοιμωμένη, αφού όπως εξήγησε η Δρ Shelby:

«Ο ύπνος είναι μια φυσική θεραπεία για τη διατήρηση του νεανικού δέρματος, τη μειωμένη φλεγμονή, την ενυδάτωση του δέρματος και τη μείωση του στρες».

Αν και παράγοντες όπως η γενετική, ο τρόπος ζωής, το στρες και οι συνθήκες υγείας μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο μας, πρότεινε επίσης ότι ο επαρκής ύπνος βοηθά στην «υποστηρίξη της κυτταρικής αναζωογόνησης», που βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, που σημαίνει επίσης ότι προλαμβάνει τις ρυτίδες και την ακμή.

Η Dr Shelby τόνισε επίσης ότι δεν χρειαζόμαστε μια μεγάλη και ακριβή λίστα προϊόντων περιποίησης δέρματος, καθώς το πιο σημαντικό προϊόν είναι ο ύπνος. Όπως είπε, δεν είναι μόνο το δέρμα μας που θα ωφεληθεί, αλλά θα βοηθήσει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα:

«Ο ύπνος βοηθά το σώμα μας να επανορθωθεί και να ανακάμψει, υποστηρίζει τη γνωστική λειτουργία, ρυθμίζει τα συναισθήματα, διαχειρίζεται το στρες, διατηρεί τη σωματική υγεία, εξισορροπεί τις ορμόνες και βοηθά στην αποτοξίνωση του εγκεφάλου. Ενισχύει τη ροή του αίματος και την οξυγόνωση, διατηρεί την ισορροπία ενυδάτωσης, μειώνει τη φλεγμονή και βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος».

Αυτή είναι η πιο υγιεινή τροφή στον κόσμο σύμφωνα με μελέτη και κοστίζει μόνο 1 ευρώ

Επίσης, καταρρίπτοντας τον κοινό μύθο ότι η κάλυψη του ύπνου το Σαββατοκύριακο δεν έχει τα ίδια οφέλη, η ειδικός λέει πως είναι σημαντικό να τηρούμε μια ρουτίνα για τα μέγιστα αποτελέσματα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να ξυπνήσουμε την Κυριακή το πρωί από το χάραμα. Και για να κάνουμε ποιοτικό και βαθύτερο ύπνο, ένα δροσερό σκοτεινό και ήσυχο περιβάλλον είναι το καλύτερο και ο ύπνος -όχι μπρούμυτα- αλλά ανάσκελα είναι η καλύτερη στάση για το σώμα, την υγεία και την ομορφιά μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό