20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι ηπιότεροι άνεμοι βοηθούν να συγκρατηθούν τα πύρινα μέτωπα

Ειδήσεις Ελλάδα

Έπεσε απόψε η ένταση των ανέμων στη Φθιώτιδα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία σε εναέρια κι επίγεια πυροσβεστικά μέσα να αναχαιτίσουν την πορεία των μετώπων, καθώς με βαριά χωματουργικά μηχανήματα σχηματίστηκαν προστατευτικές ζώνες.

Το βράδυ της Τετάρτης η κατάσταση δείχνει καλύτερη. Οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι του δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσπαθούν να ελέγξουν πληθώρα από αναζωπυρώσεις.

Μεγάλο μέρος της Λαμίας βρίσκεται εδώ και ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς έχουν καεί κολώνες και μετασχηματιστές και τα συνεργεία της ΔΕΗ περιμένουν να ολοκληρωθεί η κατάσβεση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Λαμιέων έχει ανοίξει τους χώρους του τρίτου ΚΑΠΗ για να πάνε εκεί όποιοι έχουν προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε ότι θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία όσοι δεν μπορούν να περάσουν το βραδύ στα σπίτια τους.

Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού παραμένει κλειστός.

Στο μεταξύ, η πυρκαγιά στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας έχει δημιουργήσει μεγάλο μέτωπο μέσα σε αγροτική περιοχή και καλλιέργειες, ωστόσο με την παρέμβαση των πυροσβεστών αλλά και μηχανημάτων του δήμου απετράπη το ενδεχόμενο να κινηθούν οι φλόγες προς το χωριό Κάτω Τιθορέα.

Η φωτιά πέρασε τον δρόμο που ενώνει την Κάτω Τιθορέα με την Ελάτεια, κινείται μέσα σε αγροτική περιοχή και κατευθύνεται προς την περιοχή της Ελάτειας.

Αυτή την ώρα δίνεται μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και μηχανήματα του δήμου να ανακόψουν την πορεία της.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Ελάτειας, κ. Στιβαχτή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ήρθαν στην ώρα τους ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και προλάβαμε τα χειρότερα. Τώρα όμως η φωτιά κατευθύνεται προς Ελάτεια. Θα προσπαθήσουμε όσο βρίσκεται μέσα σε αγροτικές περιοχές να σταματήσουμε την πορεία της».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ νωρίτερα συμμετείχαν δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Σε κάθε περίπτωση, σε άμεση ετοιμότητα είναι, σύμφωνα με το Λιμενικό, ιδιωτικά σκάφη διαφόρων τύπων, για συνδρομή, αν χρειαστεί, στις περιοχές της Νέας Μαγνησίας, Μεγάλης Βρύσης και Αγίας Παρασκευής Φθιώτιδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό