20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν πειράματα σε ζώα για το «Σύνδρομο της Αβάνας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αμερικανικός στρατός διεξάγει πειράματα σε ζώα σε μια προσπάθεια να αναπαράγει τα συμπτώματα που προκαλεί το μυστηριώδες «Σύνδρομο της Αβάνας», σύμφωνα με το Politico.

Ειδικότερα, το Πεντάγωνο φαίνεται να δοκιμάζει πηγές παλμικών ραδιοσυχνοτήτων σε πρωτεύοντα θηλαστικά για να εξετάσει εάν θα μπορούσαν να είναι η αιτία της ανεξήγητης ασθένειας, τα συμπτώματα της οποίας έχει επηρεάσει το κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ και άλλων χωρών τα τελευταία χρόνια, ανέφερε την Πέμπτη το Politico.

Τα συμπτώματα που αποδίδονται στο «Σύνδρομο της Αβάνας» είναι έντονοι πονοκέφαλοι, προσωρινή απώλεια ακοής, ίλιγγος και άλλα προβλήματα που μοιάζουν με τραυματική εγκεφαλική βλάβη.

Τα κύματα ραδιοσυχνοτήτων έχουν επίσης δοκιμαστεί σε κουνάβια επειδή έχουν παρόμοιο εγκέφαλο με τους ανθρώπους, σύμφωνα με την έκθεση που επικαλείται το Politico. Αυτά τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν στο πανεπιστήμιο Wayne State University του Μίσιγκαν, στο οποίο χορηγήθηκε επιχορήγηση 750.000 δολαρίων τον Σεπτέμβριο για ένα πρόγραμμα με την περιγραφή: «Τραυματική εγκεφαλική βλάβη και έρευνα ψυχολογικής υγείας».

Μιλώντας στο Business Insider αξιωματούχος της άμυνας ανέφερε ότι το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κογκρέσου, «συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που θέτουν» αφύσικα περιστατικά υγείας, «συμπεριλαμβανομένης της αιτίας, της απόδοσης, του μετριασμού, της αναγνώρισης και της θεραπείας για τέτοια περιστατικά. Η κύρια ανησυχία μας παραμένει η παροχή φροντίδας σε άτομα που έχουν πληγεί — αφού η υγεία και η ευημερία του προσωπικού μας είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας».

Οι λεπτομέρειες για τα πειράματα έρχονται σχεδόν μια εβδομάδα αφότου η Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών διαπίστωσε ότι τα ενεργειακά όπλα δεν είναι υπεύθυνα για το σύνδρομο της Αβάνας. Ούτε κάποιος ξένος παράγοντας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό