19.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κυβερνοκατασκοπεία με σκοπό την υποκλοπή ερευνών για τον κορωνοϊό

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την Πέμπτη αυτές που χαρακτήρισαν ως προσπάθειες από συνδεόμενους με την Κίνα «δρώντες στον κυβερνοχώρο και προσκείμενους μη -παραδοσιακούς συλλέκτες» για υποκλοπή αμερικανικής πνευματικής ιδιοκτησίας και δεδομένων που σχετίζονται με τις έρευνες πάνω στον κορωνοϊό, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

«Η συμπεριφορά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στον κυβερνοχώρο αποτελεί επέκταση των αντιπαραγωγικών της ενεργειών κατά την πανδημία Co-10» ανέφερε σε δήλωσή του ο Πομπέο, σύμφωνα με το Reuters.

«Ενώ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας και εταίροι μας συντονίζουν μια συλλογική, διαφανή αντίδραση για να σωθούν ζωές, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας συνεχίζει να αναγκάζει επιστήμονες, δημοσιογράφους και πολίτες να σιωπήσουν, και να διασπείρει παραπληροφόρηση, που έχει επιδεινώσει τους κινδύνους αυτής της υγειονομικής κρίσης» όπως είπε.

Τα σχόλια του Πομπέο έλαβαν χώρα αφού το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για αυτά που χαρακτήρισαν ως απειλές στις έρευνες για τον κορωνοϊό από δρώντες που σχετίζονται με την Κίνα. Όπως αναφέρθηκε, το FBI διερευνά ψηφιακές παραβιάσεις σε αμερικανικούς οργανισμούς από συνδεόμενους με την Κίνα «κυβερνο-δρώντες» (cyber actors) που είχαν βρεθεί να επιχειρούν να εντοπίσουν και να αποκτήσουν παράνομα πνευματική ιδιοκτησία και δεδομένα δημόσιας υγείας σχετικά με εμβόλια, θεραπείες και τεστ/ εξετάσεις από δίκτυα και προσωπικό που συνδέονταν με έρευνες για τον Co-19.

Στην ανακοίνωση δεν παρουσιάζονταν πληροφορίες για το ποιοι ήταν οι στόχοι ή οι χάκερ. Η κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ καταδίκασε τις κατηγορίες αυτές, κάνοντας λόγο για «ψέματα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό