21.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Οι ΗΠΑ θέλουν να τη μπλοκάρουν εντελώς από το τραπεζικό σύστημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το επόμενο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη Huawei ξεφεύγει από τα όρια του εμπάργκο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νομοσχέδιο που θα απαγορεύσει τη χρήση των τοπικών τραπεζών για συγκεκριμένες συναλλαγές της.

Όπως δήλωσε ο κ. Charles Schumer, γερουσιαστής με το κόμμα των Δημοκρατικών,

Είναι ώρα για την κυβέρνηση του να αναλάβει δράση και να μπλοκάρει τη Huawei από το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ. Η Huawei αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, ειδικά εάν της επιτραπεί να κυριαρχήσει στα παγκόσμια δίκτυα 5G.

Το νομοσχέδιο έρχεται σε μια περίοδο όπου αποφασίστηκε να αναβληθεί η σε υψηλό επίπεδο συνάντηση με στελέχη της Huawei (πιθανότατα λόγω του κορωνοϊού), επομένως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα χωρίς καν να συζητήσει πρώτα με την κινεζική εταιρεία.

Το ανησυχητικό για τη Huawei είναι το γεγονός ότι στηρίζει το νέο νομοσχέδιο και η άλλη πλευρά (οι Δημοκρατικοί), επομένως, οι όποιες ελπίδες να αλλάξουν τα πράγματα με μια πιθανή εκλογή άλλου Προέδρου το Νοέμβριο μοιάζουν να φθίνουν και αυτές.

Μη ξεχνάμε, όμως, ότι η Huawei εργάζεται πυρετωδώς επάνω στο δικό της οικοσύστημα των Huawei Mobile Services χωρίς να περιμένει τις αποφάσεις των ΗΠΑ…

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό