16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι ευρωπαϊκοί αγώνες θέλουν ψήσιμο, καλή παρέα και Τσίπουρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Τσικνοπέμπτη δεν είναι μόνο η ημέρα του ψησίματος, είναι κι η μέρα ευρωπαϊκών αγώνων, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζουν τις Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ αντίστοιχα. Αυτό που θέλεις για να απογειώσεις τη βραδιά όμως, είναι εκτός από το καλό φαγητό και την παρέα, τσίπουρο Δεκαράκι.

Η Τσικνοπέμπτη ή αλλιώς η ημέρα του ψησίματος φτάνει. Πολλοί έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της γευστικότερης Πέμπτης του χρόνου, προμηθεύοντας τα απαραίτητα σε κρέας και σχεδιάζοντας το πλάνο της μέρας.

Βέβαια, αυτή η Τσικνοπέμπτη έχει κάτι το διαφορετικό, κάτι σε γεύση από ποδόσφαιρο κι αυτό γιατί Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ρίχνονται την Πέμπτη (07/03) στη μάχη των “16” του Conference League, με τους ερυθρολεύκους να υποδέχονται στο Καραϊσκάκης τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Δικέφαλο να φιλοξενείται στην Κροατία από την Ντινάμομ Ζάγκρεμπ.

Τσίκνισμα θα έχουμε, μπάλα θα έχουμε, αλλά το must επίσης, είναι το ραντεβού της παρέας, Το ωραίο του πράγματος είναι ότι το σαλόνι του σπιτιού ανοίγει, η ψησταριά παίρνει μπροστά και το τραπέζι γεμίζει με όλα τα καλά για να υποδειχθεί τους δικούς μας ανθρώπους.

Λένε πως οι παρέες “γράφουν ιστορία” ή όπως το λένε στην Κρήτη: “Χαίρομαι την παρέα μας που νά ‘ταν’ άλλη τόση και δεν κουνώ από παέ μέχρι να ξημερώσει”. Είναι η ατμόσφαιρα, τα γέλια, τα τραγούδια, αυτή η απόλαυση.

Υπάρχει άραγε, καλύτερος συνδυασμός από καλό φαγητό, μπάλα και παρέα. ΝΑΙ, υπάρχει. Τι είναι αυτό λοιπόν, που χρειάζεσαι για να απογειώσεις τη βραδιά;

Νούμερο ένα: καλή παρέα. Νούμερο δύο: φυσικά νόστιμο φαγητό. Νούμερο τρία: τσίπουρο Δεκαράκι.

Και τα τρία μαζί συνθέτουν το τέλειο σκηνικό.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποιες γεύσεις, κάποια αρώματα που έχουν συνδεθεί με συγκεκριμένες περιστάσεις, με μεγάλα τραπέζια, παρέα και γέλια. Το μονοποικιλιακό τσίπουρο Δεκαράκι είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Δεν υπάρχει στο τραπέζι, επειδή θέλεις κάτι να πιεις, ούτε γιατί επιζητάς να ξεφύγεις από καταστάσεις πίεσης και ρουτίνας, αλλά γιατί απλά το σηκώνει η περίσταση, γιατί μόνο έτσι νιώθεις ότι το τραπέζι είναι ολοκληρωμένο.

Είναι αυτό το εκλεκτό άρωμα κάθε φορά που θα ανοίξεις τη φιάλη Δεκαράκι και θα συνεπαίρνει, θα σε ταξιδέψει. Δεν είναι τυχαία άλλωστε, το αγαπημένο ποτό του Έλληνα και ένα ποτηράκι από το εκλεκτό Δεκαράκι Μονοποικιλιακό έχει θέση στην ψυχή κάθε συνανθρώπου μας που απολαμβάνει τις στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Είτε μιλάμε για φίλους, είτε για την οικογένεια.

Το Δεκαράκι πάντοτε ενώνει την παρέα και κάθε τσούγκρισμα φέρνει στο μυαλό μία ανάμνηση. Ανέκαθεν είναι το σύμβολο της παρέας και κυριαρχεί σε κάθε περίσταση σε κάθε μάζεμα φίλων ή οικογένειας.

Κι αυτό γιατί ξέρει πώς να στέκεται δίπλα μας σε κάθε στιγμή και να ενώνει στο ίδιο τραπέζι γνωστούς και αγνώστους.

Αν μη τι άλλο φέρνει τη χαρά στην παρέα, συνοδεύοντας ιδανικά τους μεζέδες με τον γευστικό χαρακτήρα του.

Η Τσικνοπέμπτη λοιπόν, είναι η αφορμή για να ζήσεις ξανά αυτές τις ωραίες στιγμές παρέας, συντροφιά με τα Μονοποικιλιακά αποστάγματα Δεκαράκι με τις ξεχωριστές γεύσεις, τις διαφορετικές αρωματικές ιδιότητες και την εξαιρετική ποιότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό