18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οι εποχές άλλαξαν προς το καλύτερο

Ειδήσεις Ελλάδα

Την προηγούμενη εβδομάδα δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην Επίδαυρο με αφορμή την παράσταση «ΒΑΤΡΑΧΙΑ», μία κωμωδία με DNA τραγωδίας όπως την έχουν χαρακτηρίσει οι συντελεστές. Η Εφη Μπίρμπα έκανε ως γνωστόν τη σκηνοθεσία, ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας τη μετάφραση, ενώ οι πρωταγωνιστές ήταν όλοι τους πολύ καλοί ηθοποιοί, όπως οι Σερβετάλης, Σαράντης, Ξάφης, Θεοφάνους, Νικολούζου κ.ά.

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο. Ελληνες και ξένους οι οποίοι παρακολούθησαν μία πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση. Στην Επίδαυρο, σύμφωνα με τις μετρήσεις, βρέθηκαν πάνω από 17.500 θεατές, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συντελεστές. Η παράσταση ήταν sold out εδώ και καιρό. Το weekend που διανύουμε το αρχαίο θέατρο θα φιλοξενήσει τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» με τον Δημήτρη Καταλειφό, μία παράσταση που αναμενόταν και αυτή με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η εφημερίδα «Guardian» παρουσίασε ως γνωστόν ένα πολύ κολακευτικό άρθρο για το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου και τις παραστάσεις του. Μία θαυμάσια στιγμή για το Φεστιβάλ και τη Διευθύντριά του Κατερίνα Ευαγγελάτου από μία εφημερίδα που είναι συχνά «επικριτική» σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Η χώρα μας λοιπόν πρέπει να επενδύσει δυναμικά στον πολιτισμό και στον τουρισμό της. Αυτά άλλωστε πάνε μαζί αν θέλουμε να δείχνουμε προς τα έξω το όμορφο, καλό, αισιόδοξο, φωτεινό πρόσωπο της πατρίδας μας.

Θεωρώ ότι η καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού για την πληγωμένη από τις φωτιές Ρόδο αλλά και η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να καλέσει λίγους μήνες μετά τους τουρίστες που έζησαν την τραγωδία για μία εβδομάδα δωρεάν διακοπών στο γοητευτικό πάντα νησί των Δωδεκανήσων είναι ό,τι καλύτερο. Δείχνουν τη φιλόδοξη πλευρά μας. Η Ελλάδα, μία χώρα με μερικά από τα ωραιότερα και πιο ξακουστά νησιά στον πλανήτη (ανάμεσά τους η Ρόδος και η επίσης πληγωμένη από τον πύρινο εφιάλτη Κέρκυρα), με το υπέροχο γαλάζιο χρώμα στα νερά της, το καλό φαγητό και τη ζεστή φιλοξενία αξίζει να είναι πάντα στην κορυφή. Η Ελλάδα ζει κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος από τον τουρισμό της.

Χαίρομαι ειλικρινά πάρα πολύ όταν ακούω τους οδηγούς ταξί να λένε ότι οι τουρίστες αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ καλής ποιότητας. Μένουν αρκετό διάστημα στην Αθήνα και ξοδεύουν χρήματα σε καλά ξενοδοχεία, εστιατόρια στο down town και στην παραλιακή και αφήνουν φιλοδωρήματα. Διότι υπήρχε πριν χρόνια η εποχή που έμπαιναν στα ταξί, έφθαναν στον προορισμό τους και σύμφωνα με τους οδηγούς δεν ήθελαν να πληρώσουν. Ελεγαν ότι τα πρακτορεία της πατρίδας τους τούς διαβεβαίωναν ότι μέσα στο «πακέτο» που συμφωνούσαν εκτός από τα ξενοδοχεία ήταν και τα ταξί, τα τρενάκια, αμαξάκια, ακόμα και το φαγητό σε παραλιακές ψαροταβέρνες! Αλλες εποχές. Η Ελλάδα «κοιτάζει» τώρα μπροστά…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό