18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι «επαφές» μιας περίπτωσης co πρέπει να μπορούν να προπονούνται

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι «στενές επαφές» μιας θετικής περίπτωσης στην Co-19, όπως η ποδοσφαιρική ομάδα της Νότιας Αφρικής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν θα πρέπει να παραμεληθούν αλλά να συνεχίσουν να προπονηθούν, εξήγησε σήμερα η ΔΟΕ.

Τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν μια άνευ προηγουμένου πρόκληση: να συμφιλιώσουν την ασφάλεια της υγείας αυτής της πλανητικής συνάντησης σε μια Ιαπωνία με λίγους εμβολιασμούς, που ανησυχεί για τους κινδύνους μόλυνσης, με τη διατήρηση της αθλητικής δικαιοσύνης.

Ωστόσο, εάν η απομόνωση των συμμετεχόντων που έδειξαν θετικοί στον κορωνοϊό δεν προκαλεί συζήτηση, όπως δύο ποδοσφαιριστές της Νότιας Αφρικής την Κυριακή κι ένας από τους συντρόφους τους από το Σάββατο στο Ολυμπιακό Χωριό, η αντιμετώπιση των «υποθέσεων επαφής» είναι πιο λεπτή.

Τη Δευτέρα (19/7), στην καθημερινή τους έκθεση για τις υποθέσεις Co-19, οι διοργανωτές αποκάλυψαν ότι «21 άτομα» θεωρούνταν «στενές επαφές» αυτών των τριών μελών της αντιπροσωπείας της Νοτίου Αφρικής ή πιθανότατα συμπαίκτες τους.

«Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις», ώστε αυτοί οι αθλητές, λίγες μέρες πριν από την είσοδό τους στο τρέξιμο, «να κάνουν το ελάχιστο που χρειάζονται για να προετοιμαστούν», εξήγησε στον Τύπο ο Πιερ Ντουκρέ, αναπληρωτής διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων στη ΔΟΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό