23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι επίλεκτοι του Ισραήλ με «licence to kill» για τους τρομοκράτες της Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη συγκρότηση μια νέας επίλεκτης ομάδας με μοναδική αποστολή να σκοτώσει όλα τα μέλη της Χαμάς που συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που προκάλεσε τον πόλεμο στο Ισραήλ έχει προχωρήσει η διαβόητη Σιν Μπετ, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.

Το όνομα της ομάδας είναι Nyli και είναι το ακρωνύμιο της φράσης Netzah Yehouda Lo Ichaker που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «το αιώνιο Ισραήλ δεν θα πει ψέματα».

Μοναδικός στόχος της ομάδας που συγκρότησε η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ είναι να καταδιώξει, να εντοπίσει και τελικά να εξοντώσει όλους όσοι διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στην φονική επίθεση που άφησε πίσω της περισσότερους από 1.400 νεκρούς και 212 ομήρους.

Στο επίκεντρο της Nyli, σύμφωνα με την JP, έχουν μπει τα μέλη της Nukhba μιας ειδικής ομάδας της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς για την οποία πιστεύεται ότι αποτέλεσε τον πυρήνα των τρομοκρατών της παλαιστινιακής οργάνωσης που προχώρησαν σε μαζικές δολοφονίες σε χωριά και εγκαταστάσεις των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων πριν να επιστρέψουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα μέλη της Nyli, σύμφωνα με το δημοσίευμα, λειτουργούν ανεξάρτητα από άλλες μονάδες και κέντρα του ισραηλινού στρατού και των ισραηλινών υπηρεσιών και είναι επικεντρωμένα στην εξουδετέρωση πυρήνων της Χαμάς αλλά και υψηλόβαθμων μελών της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην επίλεκτη ομάδα έχουν τοποθετηθεί τόσο πράκτορες που λειτουργούν στο πεδίο όσο και πράκτορες που ειδικεύονται στην κατασκοπεία και τις παρακολουθήσεις.

Ως παράδειγμα της λειτουργίας της Nyli η ισραηλινή εφημερίδα επικαλείται το χτύπημα που έγινε το περασμένο Σάββατο με στόχο τον Αλί Καντί έναν αξιωματικό της ομάδας Nukhba της Χαμάς, ο οποίος αποτέλεσε πρόσωπο-κλειδί στην επίθεση κατά του Ισραήλ.

Το χτύπημα αυτό ακολούθησε, μάλιστα, την επόμενη ημέρα η εξόντωση του Μπιλάλ Αλ Κέντρα του μέλους της Χαμάς που φέρεται να αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο στην επίθεση στο Νιρίμ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

πηγη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό