16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στη μεγαλύτερη αεραποβατική άσκηση επί αμερικανικού εδάφους

Ειδήσεις Ελλάδα

Άσκηση Αεροκίνητων Δυνάμεων με την επωνυμία «Operation Toy Drop 2.0» στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ έλαβε χώρα από 5 έως 12 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή προσωπικού Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία και την Ταϊλάνδη.

Η άσκηση αυτή εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για τις διεθνείς δραστηριότητες στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων κι αποσκοπούσε στην επαύξηση των ικανοτήτων των συμμετεχόντων στις αεροκίνητες επιχειρήσεις, στην ανταλλαγή εμπειριών, στην εξοικείωση με νέες τακτικές, καθώς και στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων.

ΓΕΕΘΑ

Η σειρά ασκήσεων Operation Toy Drop σχεδιάζεται και διεξάγεται από την United States Army Civil Affairs and Psychological Operations Command (USACAPOC) και του U.S. Army Reserve κι αποτελεί τη μεγαλύτερη αεραποβατική άσκηση επί αμερικανικού εδάφους, στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) του ΓΕΣ.

Κατά τη διάρκειά της εκτελέστηκαν ρίψεις εεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα από μεταγωγικά αεροσκάφη C–17, C–27 και C–130, καθώς και πολλαπλές συνδυασμένες αεροκίνητες ενέργειες.

ΓΕΕΘΑ

Ειδικά σε ό,τι αφορά στις ρίψεις με χρήση μεταγωγικού αεροσκάφους C–27J, οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις – Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ – ΔΕΕ) εκτέλεσαν τα ίδια αντικείμενα για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της Πολυεθνικής Άσκησης B-9 CJSE-22 «Balkan Shield-22» τον περασμένο Νοέμβριο, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικοβοιωτίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό