20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οι εκλογικές προβλέψεις για Κασσελάκη, οι «Σπαρτιάτες» που ήταν 20 και ποιος ανοίγει φαρμακεία στα βενζινάδικα – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Σφάλμα

Και αίφνης από την ημέρα που ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης έκανε το μοιραίο σφάλμα να δηλώσει πως μπορεί να «νικήσει το Μητσοτάκη» παραθέτοντας και τα τυπικά του προσόντα – σπουδές, επαγγελματική εμπειρία και αγγλική γλώσσα – το κλίμα στο «μιντιακό σύστημα» που είναι φίλα προσκείμενο στο Μέγαρο Μαξίμου, τον έχει ρίξει στην πυρά!

Επίθεση

Που είναι οι πρώτες ημέρες – όταν έκανε γνωστές τις προθέσεις του – που τον αποθέωναν, προκαλώντας ένα «σοκ πολιτικού ενδιαφέροντος» για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά ανακάλυψαν ότι ζήτησε αστυνομική προστασία – μου λένε από το περιβάλλον του ότι ο σύντροφος του ήταν αυτός που φοβήθηκε και ο κ. Κασσελάκης έκανε το … λάθος να ζητήσει προστασία – και τον «πηγαίνουν καρότσι»….

Συμμετοχή

Και μ΄ αυτόν τρόπο όμως φαίνεται πως διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον για την συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές. Δεν γνωρίζω αν αυτό το ενδιαφέρον θα μεταφραστεί και σε συμμετοχή, αλλά μου λένε ότι τα μέλη του κόμματος που είναι πιθανόν να συμμετάσχουν ίσως ξεπεράσουν και τις 50.000. Εντυπωσιακός αριθμός όταν μάλιστα οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για 20.000 – 25.000 μέλη.

Aυθαίρετα

Τώρα από εκεί και μετά τα προγνωστικά για τα ποσοστά που θα αποσπάσει ο καθένας από τους πέντε υποψηφίους δίνουν και παίρνουν. Όλα όμως έχουν υψηλό βαθμό αυθαιρεσίας. Πρώτον, γιατί δεν είναι γνωστή η συμμετοχή, δεύτερον, το ηλικιακό μείγμα των ψηφοφόρων και τρίτον, η συμμετοχή ανά περιοχή. Αν και βεβαίως η Αττική θα κρίνει και το αποτέλεσμα.

Καθαρή νίκη

Αυτό που δεν αμφισβητείται η η πρώτη θέση της κυρίας Εφης Αχτσιόγλου και η πλειοψηφία εκτιμά πως τελικώς η δεύτερη θέση ανήκει στον κ. Κασσελάκη. Τα ποσοστά που θα πάρουν στο δεύτερο γύρο – εφόσον είναι αυτό το δίδυμο – θα είναι συνάρτηση των ποσοστών του πρώτου γύρου, αλλά και των ποσοστών που θα πάρουν οι φιλικοί συνυποψήφιοι τους. Υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη μου έλεγε πως το αποτέλεσμα θα είναι καθαρό, με ένα ίσως με ένα ποσοστό της τάξεως του 65% – 35% υπέρ της κυρίας Αχτσιόγλου.

———–

Περιδίνηση

Τα όσα συμβαίνουν στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων στο περιώνυμο κόμμα των «Σπαρτιατών δεν έχουν προηγούμενο. μου που έχει καλή θέαση του χώρου μου έλεγε πως η άρνηση του κ. Βασίλη Στίγκα να «ανοίξει το κόμμα» όπως του ζητούν οι 11 βουλευτές του, είναι διότι το κόμμα των «Σπαρτιατών» διαθέτει 20 μέλη. Ναι σωστά διαβάσατε: 20 μέλη! Και τα μέλη που γράφουν οι βουλευτές του δεν τα κάνει δεκτά. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να το ελέγχει.

Κλειστό

Εάν το κόμμα «ανοίξει» και γίνει συνέδριο, ο κ. Στίγκας στη χειρότερη περίπτωση θα πάρει του 20 δικούς του και θα φύγει, και στην καλύτερη θα μείνει πρόεδρος υπό ομηρία ή ένας απλός βουλευτής για να βγάζει το μεροκάματο. Τόσο απλά είναι τα πράγματα….

Πολλά προβλήματα

Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει πρόβλημα με την κρατική χρηματοδότηση πολύ ανέρχεται στο 1 – 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, υπάρχει πρόβλημα με τον κανονισμό της Βουλής και φυσικά θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα με την είσοδο του … εισαγγελέα!

——-

Απελευθέρωση αγορών

Την εποχή των μνημονίων και συγκεκριμένα τη διετία 2013 – 2014 θα θυμάστε πως ένα από τα πακέτα των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η τρόικα και εφάρμοσε η τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν το άνοιγμα των αγορών.

Η πολύκροτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ περιελέμβανε δεκάδες προτάσεις για την ελεύθερη πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών σχεδόν από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι αντιδράσεις που είχαν εκδηλωθεί από τους μικρομεσαίους ήταν θυελλώδεις και ο τότε κυβερνητικός σχηματισμός είχε κλυδωνιστεί.

Μία από αυτές τις αλλαγές ήταν και η ελεύθερη δυνατότητα λειτουργίας φαρμακείων.

Πέρασε σχεδόν μία δεκαετία από τότε που ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης ξεκίνησε να θεσπίζει τις μεταρρυθμίσεις και πλέον οι όποιες αλλαγές στην αγορά έχουν χωνευτεί…

Η Coral

Ξεφυλλίζοντας τις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου της Motor Oil, στάθηκα στις σελίδες όπου περιλαμβάνονται ορισμένα από τα σημαντικά οικονομικά γεγονότα του ομίλου κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023.

Και εντόπισα μια ενδιαφέρουσα εξαγορά της θυγατρικής της Motor Oil στην εμπορία καυσίμων και άλλων πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα η Coral, η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει 780 πρατήρια με το σήμα της Shell εξαγόρασε το 100% της εταιρείας «Pharmon Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία». Η συγκεκριμένη κατέχει το 100% της «Cipharma One Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία».

Όπως αναφέρεται στις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις για την εξαγορά «στόχος είναι η  καλύτερη ανάπτυξη και διαχείριση της εταιρίας στο χώρο της λειτουργίας και εκμετάλλευσης του λιανικού εμπορίου φαρμακευτικών ειδών, αλλά και η παροχή ευρύτερης γκάμας υπηρεσιών σε πρατήρια της Coral».

Μία βόλτα σε μεγάλα και κεντρικά πρατήρια της Shell θα διαπιστώσετε πως έχουν ανοίξει και λειτουργούν φαρμακεία…

Πρόκειται για κίνηση της Coral που έρχεται να ενισχύσει την αγορά των βενζινάδικων της και να κρατά τους πελάτες και για άλλα ψώνια…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό