23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι εισηγήσεις στο Μαξίμου για Πειραιώς – Εθνική, το «τέλος» στο Airbnb και το σήμα του Σκλαβενίτη – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Το «βαρίδι» του ΤΧΣ και τα νέα σενάρια για Πειραιώς – Εθνική

·        Κορυφώνεται η συζήτηση στην πιάτσα σχετικά με την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Πειραιώς και στη συνέχεια από την Εθνική.

·        Ένα από πολλά σενάρια που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ώρα θέλει το Μαξίμου να γίνεται αποδέκτης εισηγήσεων μην αποχωρήσει πλήρως.

·        Αλλά να διατηρήσει ένα έστω και μικρό ποσοστό.

·        Παρότι το δημόσιο έχει απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο, εντούτοις λέγεται πως υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως πρέπει να έχει παρουσία.

·        Τουλάχιστον για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

·        Πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση επιμένουν πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την άμεση και πλήρη απεμπλοκή του ΤΧΣ από τις συστημικές τράπεζες.

·        Το μομέντουμ, λένε, είναι εξαιρετικά θετικό και ευνοεί την διάθεση των ελληνικών assets σε ικανοποιητικές αποτιμήσεις.

·        Τραπεζικοί κύκλοι τάσσονται επίσης αναφανδόν υπέρ της πλήρους επιστροφής της Πειραιώς στον ιδιωτικό τομέα «εδώ και τώρα».

·        Όπως και της Εθνικής (την πώληση του υπόλοιπου 18%) από τον Ιούνιο, οπότε και λήγει η σχετική δέσμευση που είχε αναλάβει.

·        Η παρουσία του ΤΧΣ συνιστά ένα «βαρίδι», το οποίο κουβαλάει το τραπεζικό σύστημα από το παρελθόν, το οποίο όλοι προτιμούν να ξεχάσουν…

————-

Πήραν το μάθημα Μύκονος και Σαντορίνη;

·        Άρχισε η καθοδική πορεία για τον τουρισμό σε Μύκονο και Σαντορίνη;

·        Πρόκειται για ερώτημα που γεννήθηκε μετά τις αρνητικές επιδόσεις των δυο κορυφαίων προορισμών της χώρας για την περσινή χρονιά.

·        Η πτώση των πωλήσεων σε εστίαση και φιλοξενία χτύπησε καμπανάκι…

·        Η απάντηση που δίνουν άνθρωποι της αγοράς είναι ξεκάθαρα «όχι».

·        Θεωρούν πως τα αποτελέσματα του 2023 θα αποδειχθούν απλά μια οδυνηρή παρένθεση που γρήγορα θα ξεχαστεί.

·        Οι αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι υπερβολικές χρεώσεις και ο σάλος στα social media εκτιμάται πως ήταν παροδικές και δεν θα επηρεάσουν τη ζήτηση.

·        Οι επαγγελματίες δηλώνουν πως έχουν αντιληφθεί τη ζημιά που προκλήθηκε και είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να συμβούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

·        Όπως συνηθίζουμε να λέμε από αυτό εδώ το βήμα, «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό».

·        Το ταμείο στη λήξη της σεζόν θα δείξει κατά πόσον το πάθημα έγινε μάθημα.

·        Τα μηνύματα πάντως από τις προκρατήσεις προοιωνίζουν μια δυνατή σεζόν…

————–

Στο πόδι το Airbnb για το τέλος κλιματικής κρίσης

·        Επί ποδός, όπως μαθαίνουμε, βρίσκονται ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων Airbnb.

·        Ο λόγος δεν είναι τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

·        Αλλά η γραφειοκρατία για την καταβολή του τέλους κλιματικής κρίσης.

·        Η διαδικασία, όπως λένε, είναι εξαιρετικά προβληματική και θα πρέπει να ακολουθείται για… κάθε κράτηση!

·        Εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα, μέσα από την οποία θα απλοποιείται ουσιαστικά η συγκεκριμένη διαδικασία, προς όφελος όλων.

·        Το ιδανικό, σύμφωνα με τους ίδιους, θα είναι το τέλος αυτό θα αποδίδεται απευθείας από τις διαδικτυακές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων.

·        Δηλαδή την Airbnb και την Booking ή όποια άλλη.

·        Και να μην χρειάζεται να μεσολαβήσουν οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές ακινήτων.

————-

Ένα χαράτσι που άργησε… κάποια χρόνια

·        «Ήταν… επιβεβλημένο, έγινε πράξη».

·        Σε αυτή την λογική φαίνεται πως κινήθηκαν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και αποφάσισαν να επιβάλουν χρεώσεις στις ηλεκτρονικές παραγγελίες χαμηλής αξίας.

·        Πληροφορίες της αγοράς θέλουν την Μασούτης να ξεκινά και αυτή να χρεώνει τις Online παραγγελίες και διανομές κατ’ οίκον.

·        Με βάση βεβαίως το κόστος της εκάστοτε παραγγελίας. Για παραγγελίες πάνω από 90 ευρώ η μεταφορά είναι… δωρεάν.

·        Παρόμοια πολιτική εφαρμόζει εδώ και καιρό η Σκλαβενίτης που άνοιξε τον δρόμο αλλά και οι αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος και το Μy Market.

·        Συμπέρασμα;

·        To σπορ του ηλεκτρονικού delivery ειδών μαναβικής είναι αρκετά ακριβό και λίγοι μπορούν να το υποστηρίξουν σε βάθος χρόνου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό