15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οι δικηγόροι Παππά απείλησαν με μήνυση για την κατάθεση Διαμάντη

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μήνυση σε βάρος της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, η οποία κατέθεσε ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)», απειλούν οι συνήγοροι του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των δυο συνηγόρων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος δικάζεται μαζί με τον πρώην υπουργό για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, απαντώντας, στους συνηγόρους του Νίκου Παππά, μετέφερε στο δικαστήριο δήλωση του εντολέα του.  «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί», ήταν τα λόγια του κ Καλογρίτσα που μετέφερε ο κ Λοβέρδος.

Πάντως, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, διευκρίνισε επικαλούμενη την κατάθεση της μάρτυρος, ότι «όσα είπε δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά, ούτε για Τσίπρα».

Λίγο νωρίτερα, ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής κατέθεσε ότι κλήθηκε από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, προκειμένου να «στήσει» μια εφημερίδα που θα εξέδιδε (σαν την εφημερίδα Πρώτη) που είχε εκδοθεί στη δεκαετία του 80 από τον Χρήστο Καλογρίτσα, όπου ο Νικος Τσαγκρής είχε διατελέσει διευθυντής. Πράγματι, μέσα σε 25 ημέρες, όπως είπε ο μάρτυρας, είχε σχεδιαστεί η εφημερίδα και τα σχέδιά του αποδέχτηκε η Κυβέρνηση και ο κ. Παππάς, ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπός της, όπως ανέφερε ο μάρτυρας.

Όμως, σε σύντομο χρόνο ο κ. Καλογρίτσας κάλεσε τον κ. Τσαγκρή και του είπε ότι θα «αναγκαστείς να αποχωρήσεις, δεν είσαι επιθυμητός, γιατί θέλουν κάποιους άλλους, θέλουν ένα κομματικό ελεγχόμενο διευθυντή», υπονοώντας ότι η τότε Κυβέρνηση ήθελε να τοποθετήσει δικούς της δημοσιογράφους.

Όπως, διευκρίνισε ο κ. Τσαγκρής, στην έκδοση της εφημερίδας «ο κ. Παππάς θα παρείχε πολιτική στήριξη», ενώ σε άλλο σημείο ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο κ. Παππάς είχε διαπράξει «πολιτικά λάθη στη διαχείριση της υπόθεσης αυτής».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό