23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οι διαρροές των κομμάτων, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές

Ειδήσεις Ελλάδα

Χωρίς σημαντικές αλλαγές καταγράφεται η δυναμική των κομμάτων, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας–ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου καταγράφεται στο 20,46% , ενώ η Βουλή προβλέπεται να είναι επτακομματική, με είσοδο της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το «Βήμα της Κυριακής» στην εκτίμηση ψήφου, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Η ΝΔ φέρεται να λαμβάνει 40,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,6%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 6,8%,  η Ελληνική Λύση 4,7%, η Νίκη 3,9%,  η Πλεύση Ελευθερίας  4,7%  ενώ το ΜέΡΑ25 μένει εκτός με 2,5%.

Το 59% πιστεύει ότι θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 20% κυβέρνηση συνεργασίας και το 17% λέει ότι θα πάμε σε τρίτες κάλπες.

Στην βεβαιότητα ψήφου,  απόλυτα βέβαιο εμφανίζεται το 64% των ψηφοφόρων, μάλλον βέβαιοι το 24%, ενώ οι απαντήσεις όχι και τόσο βέβαιοι, καθόλου βέβαιοι, συγκεντρώνουν συνολικά ποσοστό 11%.

Συσπειρώσεις –  μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σημαντικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στις συσπειρώσεις – μετακινήσεις των ψηφοφόρων ανά κόμμα. Αναφορικά με τις συσπειρώσεις, στη ΝΔ φτάνει το 91%, στον ΣΥΡΙΖΑ στο 85% και στο ΠΑΣΟΚ στο 84%.

Οι μετακινήσεις από την ΝΔ που είναι ελάχιστες καθώς καταγράφονται διαρροές της τάξης του 2% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Πλεύση Ελευθερίας και 1% προς το ΠΑΣΟΚ και τη Νίκη.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει διαρροές της τάξης του 3% προς το ΚΚΕ και αθροιστικά 8% προς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ οι διαρροές εντοπίζονται σε ένα ποσοστό 5% προς τη ΝΔ, και συνολικά 7% προς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό