24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί, ποιοι είναι στην τελευταία θέση

Ειδήσεις Ελλάδα

Το δεύτερο μέρος της δημοσκοπήσης της ALCO παρουσίασε απόψε το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Alpha με τη δημοφιλία των υπουργοί  να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Πρώτος παραμένει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και μάλιστα με πολύ υψηλό ποσοστό 32% παρά το γεγονός ότι άλλαξε χαρτοφυλάκιο. 

Eurokinissi

Στη δεύτερη θέση, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης  με 12% που επίσης άλλαξε υπουργείο και το όνομά του πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα λόγω της ίδρυσης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. 

Eurokinissi

Στην τρίτη θέση, υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με ποσοστό 10% και ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ποσοστό 8%.

Τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου βρίσκονται σε αρκετά χαμηλότερα ποσοστά με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη να έχει ποσοστό 4%, τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη με 3%, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα με 2%. 

Στις τελευταίες δυο θέσεις είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με 1% και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με ποσοστό, επίσης 1%, προφανώς λόγω της καλπάζουσας ακρίβειας. 

Eurokinissi
Ευρωψήφος με ατζέντα εσωτερικής επικαιρότητας 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες σε ποσοστό 38% θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές για την…οικονομία και σε ποσοστό 17% για «κοινωνικά ζητήματα». 

Το ποσοστό των πολιτών που θα πάνε στην κάλπη για να ψηφίσουν με το μυαλό στα ευρωπαϊκά θέματα φτάνει με δυσκολία στο 8%…. 

Συσπείρωση στο ναδίρ για τον ΣΥΡΙΖΑ, ρεκόρ με 85% για το ΠΑΣΟΚ / Eurokinissi
Σύριζα – ΠΑΣΟΚ, δυο διαφορετικά ρεκόρ 

Δυο διαφορετικά ρεκόρ καταγράφουν στο ερώτημα της συσπείρωσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 54% βρίσκεται σε ρεκόρ χαμηλής πτήσης, χάνοντας μάλιστα ψήφους προς… πάσα κατεύθυνση. Είναι ενδεικτικό πως το 10% κατευθύνεται προς τη Νέα Αριστερά. 

Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μία συσπείρωση ρεκόρ που φθάνει στο 85% για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 70% με την συντριπτική πλειονότητα όσων φεύγουν από το ποσοστό της, να δηλώνουν αναποφάσιστοι ή με επιλογή, την αποχή. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό