18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Οι… δήμιοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο «ντέρμπι των δικεφάλων»

Ειδήσεις Ελλάδα

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αγωνίζονται για την 4η αγωνιστική των play-off της Super League (07/04, 20:30, Cosmote Sport 1HD). Το ντέρμπι αυτό, έχει δώσει πολλές χαρές και συγκινήσεις. Ωστόσο, οι δύο ομάδες έχουν χαρίσει στο φίλαθλο κοινό κάποιους χαρισματικούς σκόρερ που έχουν «πληγώσει» ουκ ολίγες φορές τα αντίπαλα δίχτυα στις μεταξύ αναμετρήσεις των προσφυγικών συλλόγων. 

Κώστας Νεστορίδης: Ένας «εξολοθρευτής» με την φανέλα της ΑΕΚ

Ο Έλληνας επιθετικός, αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από 1955 έως το 1966 σκοράροντας 172 τέρματα εκ των οποίων τα 17 ήταν απέναντι στον «δικέφαλο του βορρά». Σε 208 εμφανίσεις με την «ένωση», κατάφερε να κάνει όλους τους Έλληνες φιλάθλους να τον θαυμάσουν για το ταλέντο που διέθετε, αλλά και για την ευγένειά του. Στις 12 Δεκεμβρίου και σε ηλικία 93 ετών, «έφυγε» από την ζωή μετά από σκληρή μάχη με προβλήματα υγείας.

Νέτο Γκουερίνο: Στον Άρη πήγαινε, αλλά στον ΠΑΟΚ… κατέληξε!

Θα μπορούσαμε να λέγαμε πως ο Βραζιλιάνος από την… Θεσσαλονίκη ήταν μία από τις μεγάλες μορφές των ελληνικών γηπέδων τις δεκαετίες των ’70 και ΄80. Ο Γκουερίνο, «έφτασε» στην Ελλάδα για χάρη του Άρη, ωστόσο, λόγω οικονομικών διαφορών με την πρώην ομάδα του, Ατλέτικο Μινεΐρο, ο παίκτης κατέληξε στον μισητό για τους «κίτρινους», ΠΑΟΚ . Με την φανέλα των «ασπρόμαυρων», αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 1974 ως που το 1985 αποχώρησε για τον Απόλλων Καλαμαριάς.

Ο Γκουερίνο κατάφερε και πέτυχε 66 γκολ μέσα σε 231 εμφανίσεις, ενώ ήταν στην ομάδα που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα το «δικεφάλου», το 1976. Απέναντι στην ΑΕΚ, μετρά 9 γκολ.

Σίγουρα, το «ντέρμπι των δικεφάλων» έχει χαρίσει άπειρες συγκινήσεις και ελπίζουμε και ο αγώνας της Κυριακής (07/04), να μείνει στην ιστορία ως ένα από τα σπουδαιότερα ματς μεταξύ των δύο ομάδων.

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό