16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι Γεωργιανοί παίκτες που «άλλαξαν» την ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μεγάλη προσμονή και αγωνία περιμένουν οι Έλληνες φίλαθλοι τον τελικό της εθνικής τους ομάδας απέναντι στην ομώνυμη της Γεωργίας, ο οποίος δίνει το εισιτήριο για το Euro της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Παρότι οι δύο εθνικές θα βρεθούν αντιμέτωπες, πολλοί παίκτες από την χώρα της Γεωργίας έχουν παίξει στο πρωτάθλημα της «γαλανόλευκης». Ας δούμε, λοιπόν ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι «άφησαν» το στίγμα τους στα ελληνικά γήπεδα. 

1. Τιμούρ Κετσπάγια (ΑΕΚ)Ο Γεωργιανός εξτρέμ ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ από την Κύπρο και την Ανόρθωση. Παρόλο που στο ντεμπούτο με την «ένωση» είχε έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός γηπέδων για αρκετό καιρό, κατάφερε να γίνει ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας τα επόμενα χρόνια, όπου κατέκτησε δύο κύπελλα και ένα σούπερ καπ. 

EUROKINISSI

Το καλοκαίρι του 1997, ο Τιμούρ Κετσπάγια αποχώρησε από την ΑΕΚ, για να αγωνιστεί στην Αγγλία με την φανέλα της Νιούκαστλ. Δεκαεννιά χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2016, επέστρεψε στον «δικέφαλο» ως προπονητής, ωστόσο η «επιστροφή» του δεν ήταν και τόσο καλή, καθώς στις 19 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, αποχώρησε από την ομάδα. 

2. Γκιόργκι Λόρια (ΟΦΗ, Ολυμπιακός)Το 2014 με τον ΟΦΗ να ψάχνει διακαώς για τερματοφύλακα, «έπεσε» πάνω στον Λόρια, ο οποίος αποτέλεσε ένας από τους βασικούς παίκτες της κρητικής ομάδας, όπου εκείνη την σεζόν υποβιβάστηκε λόγω χρεών πολύ πιο νωρίς από την λήξη του πρωταθλήματος με τον Γεωργιανό κίπερ να καταγράφει 25 παιχνίδια. Ο Λόρια, έχοντας καλές επιδόσεις, μετακόμισε στον Ολυμπιακό, όπου εκεί δεν έκανε καμία συμμετοχή. 

EUROKINISSI

3. Λεβάν Κεπάτζε (Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννενα)Ο σέντερ φορ από την Τιφλίδα, μετακόμισε το 2000 στην Θεσσαλονίκη για χάρη του Ηρακλή από την Λοκομοτίβε της Γεωργίας. Στον «γηραιό», σημείωσε 39 εμφανίσεις και 11 γκολ, ενώ έπειτα συνέχισε την καριέρα του στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου εκεί «έγραψε» 29 συμμετοχές και 3 τέρματα. 

EUROKINISSI

4. Γκιόργκι Σασιασβίλι (Εργοτέλης)Ένας… εργάτης της άμυνας ήρθε στην Ελλάδα και τον Εργοτέλη από την Στουρμ Γκρατς για 800 χιλιάδες ευρώ το 2009. ο Σασιασβίλι, έμεινε στην Κρήτη για αρκετό διάστημα, μέχρι το 2012, όπου η ομάδα υποβιβάστηκε από την Super League. Ο Γεωργιανός σέντερ μπακ «έγραψε» 78 συμμετοχές σε διάστημα τριών ετών.  

EUROKINISSI

5. Λεβάν Σενγκέλια (Παναιτωλικός)Ο Γεωργιανός διεθνής αποκτήθηκε από την ομάδα του Αγρινίου από την βελγική Λέουβεν την προηγούμενη σεζόν (2022-23). Ο Σενγκέλια έχει σημειώσει 56 αγώνες έχοντας 5 γκολ και 4 ασίστ με τα «καναρίνια». 

EUROKINISSI

6. Λεβάν Μακράτζε (Ξάνθη)Ο Γεωργιανός δεξιός μπακ ήταν ένας από τους καταλυτικότερους για την Ξάνθη από το 2004 έως το 2007. Ο Μακράτζε αποκτήθηκε έναντι 750 χιλιάδων ευρώ από την ΑΕΛ Λεμεσού μετρώντας 98 συμμετοχές με την ομάδα της Θράκης με 2 γκολ και 1 ασίστ. 

7. Μπατσάνα Αραμπούλι (Πανιώνιος, Λαμία)Το 2019 ο Αραμπούλι ήρθε στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο, όπου εκεί παρά τον υποβιβασμό της ομάδας της Νέας Σμύρνης, κατάφερε και «έκλεψε» τις εντυπώσεις και με 30 εμφανίσεις και 6 γκολ, μεταγράφηκε στην Λαμία.

EUROKINISSI

Εκεί, στους Φθιώτεις έκανε 50 αγώνες πετυχαίνοντας 8 τέρματα. Ένα από αυτά, ήταν το φανταστικό ψαλιδάκι που σκόραρε το 2020/21 κόντρα στον Άρη, το οποίο έκανε το γύρω του διαδικτύου. Ο Γεωργιανός φορ αποχώρησε το 2022 για την Μακάρθουρ της Αυστραλίας. 

Σίγουρα, οι Γεωργιανοί προτιμούν την Ελλάδα, για να αγωνιστούν, καθώς είναι ένα σκαλοπάτι για κάποια καλύτερη πρόταση από ευρωπαϊκές ομάδες ή μη. Ας ελπίσουμε να ξαναδούμε τους παίκτες της συγκεκριμένης χώρας, καθώς φημίζονται για την μαχητικότητά τους. Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό