18.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οι Γερμανοί γυρνούν την πλάτη στη Γενεύη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Για πολλούς οι εκθέσεις αυτοκινήτου είναι μία διοργάνωση που προωθεί την κινητικότητα. Μία ευκαιρία για τους κατασκευαστές να παρουσιάσουν στον κόσμο τα νέα τους προϊόντα, νέες τεχνολογίες και όπως ορίζει η εποχή, τις νέες υπηρεσίες τους αλλά ταυτόχρονα και μία ευκαιρία για τους καταναλωτές να βρεθούν κοντά στο αντικείμενο του πόθου τους ή να δούνε από κοντά μοντέλα τα οποία δεν είναι και τόσο… κοινά. Από την εποχή της πανδημίας όμως, ενδεχομένως και λίγο πιο πριν, οι εκθέσεις αυτοκινήτου περνούν μία ιδιαίτερα μακρά περίοδο κρίσης με τους κατασκευαστές αλλά και μερίδα του κοινού να αμφισβητούν την χρησιμότητα τους.
Η έκθεση της Γενεύης για παράδειγμα, πιθανότατα η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στον κόσμο, λείπει τα τελευταία 4 χρόνια και ενώ υπάρχουν πλάνα για να επιστρέψει το 2024, οι Γερμανοί κατασκευαστές (και όχι μόνο) γυρνούν την πλάτη τους καθώς ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να παραβρεθούν. Μέσω των εκπροσώπων τους η Audi, η BMW, η Mercedes-Benz και η Volkswagen δήλωσαν ότι δεν θα έχουν επίσημη παρουσία στην έκθεση με την BMW να αναφέρει ότι “αναδιοργανώνει τις δραστηριότητες marketing με μία “social first” προσέγγιση” και την Audi να λέει ότι η απόφαση της αφορά μονάχα το 2024 και όχι την έκθεση της Γενεύης γενικότερα. Στην ίδια κατηγορία μάλλον θα βρίσκονται και αρκετές από τις μάρκες της Stellantis (βλ. Peugeot, Citroen, Fiat και Opel) ενώ υπάρχουν και εκείνοι οι κατασκευαστές που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να λάβουν ξανά μέρος σε έκθεση – τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον. Ποιοι μένουν λοιπόν;
Σίγουρα η Renault και όπως όλα δείχνουν, πολλοί Κινέζοι κατασκευαστές! Οι διοργανωτές έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται σε επαφή με περίπου 20 κινέζικες μάρκες και ελπίζουν ότι τα 2/3 εξ αυτών θα παραβρεθούν. Βλέπεις, το κόστος είναι υψηλό για τους Ευρωπαίους που ορθώς πιστεύουν ότι έχουν αρκετή απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο γενικότερα. Οι Κινέζοι από την άλλη, τώρα χτίζουν το όνομα τους σε αυτή την γωνιά του κόσμου και μπορούν να δικαιολογήσουν ευκολότερα το κόστος. Οπότε περιμένουμε από την έκθεση της Γενεύης το 2024 να είναι άλλη μία πράξη στην επέλαση των Κινέζων από την οποία προσπαθεί να προστατευθεί η Ευρώπη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό