15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι Γερμανικές αρχές απαγορεύουν στο Facebook να συλλέγει δεδομένα του WhatsApp

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Από τότε που έγιναν γνωστές οι αλλαγές που έρχονται στην πολιτική χρήσης του WhatsApp και τον συσχετισμό με τη συλλογή δεδομένων των χρηστών από το Facebook, υπάρχει αρκετά μεγάλη ανησυχία για το πόσα δεδομένα συλλέγονται. Τώρα πλέον το Facebook αντιμετωπίζει νέες δυσκολίες από τις Γερμανικές ρυθμιστικές αρχές.

Σε μια δήλωση του Johannes Caspar, του επιτρόπου του Αμβούργου για θέματα Προστασίας Δεδομένων και Ελευθερία της Πληροφορίας της Γερμανίας, τονίζονται τα θέματα τα οποία βρέθηκαν αναφορικά με την νέα πολιτική χρήσης του WhatsApp. Ο Caspar αναφέρει ότι η νέα πολιτική χρήσης δεν είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς GDPR, οι οποίοι ισχύουν για όλες τις εταιρίες που διατηρούν αρχεία δεδομένων για τους πελάτες τους:

«Οι νέοι κανονισμοί για την μεταφορά δεδομένων είναι διάσπαρτοι σε διάφορα επίπεδα της δήλωσης προστασίας δεδομένων, δεν είναι ξεκάθαροι και δύσκολα ξεχωρίζουν οι Ευρωπαϊκοί από τους διεθνείς κανονισμούς. Επιπλέον, το περιεχόμενο είναι παραπλανητικό και υπάρχουν σημαντικές αντιφάσεις. Ακόμα και μετά από μια λεπτομερή ανάλυση, δεν μπορούμε να δούμε τις συνέπειες της αποδοχής των όρων για τους χρήστες. Επίσης, η συγκατάθεση δεν δίνεται κατά βούληση, καθώς το WhatsApp την απαιτεί για να μπορεί να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες του».

Ο Caspar διέταξε μια τρίμηνη απαγόρευση, ώστε το Facebook να σταματήσει την συλλογή δεδομένων και ζήτησε από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθήσουν τις ενέργειες της Γερμανίας.

Το Facebook φυσικά αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς και δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει τη νέα πολιτική δεδομένων. Επίσης, λέει ότι οι ενέργειες των Γερμανών βασίζονται σε μια «παρεξηγημένη αντίληψη» για το τι είναι η νέα πολιτική χρήσης.

Από τότε που ξεκίνησε το συγκεκριμένο ζήτημα, υπάρχει τεράστια ζήτηση για άλλες εφαρμογές messaging, καθώς οι χρήστες εγκαταλείπουν το WhatsApp και στρέφονται σε πιο ασφαλείς επιλογές. Το Facebook έχει κατηγορηθεί φυσικά και στο παρελθόν για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, και όπως δείχνουν τα πράγματα, η τωρινή κατάσταση θα έχει αρκετό μέλλον.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό