16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι αρχισκόρερ των κορυφαίων κλαμπ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ολοκλήρωσε μια ιστορική εμφάνιση στο ντέρμπι της Μαδρίτης, μεταξύ της Ατλέτικο και της Ρεάλ. Ο Γάλλος με το γκολ που πέτυχε έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την «Ατλέτι», ξεπερνώντας τον Λουίς Αραγονές. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό επίτευγμα που δεν είναι εύκολο να καταφέρει κανείς. Έτσι, μπήκε σε ένα κλαμπ με μερικούς ακόμη εν ενεργεία αστέρες του ποδοσφαίρου, που είτε αγωνίζονται ακόμη στην ομάδα με την οποία έχουν… ρέντα, είτε έχουν πάρει μεταγραφή για κάπου αλλού.

Κιλιάν Εμπαπέ, Παρί Σεν Ζερμέν | 237 γκολ

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει καταφέρει να μείνει στην ιστορία των Παριζιάνων. Ο Γάλλος έχει σημειώσει 237 τέρματα σε 284 συμμετοχές και έχει ακόμη μέλλον να… ξεπεράσει τον εαυτό του, αφού βρίσκεται ακόμη στο δυναμικό της Παρί. Το εντυπωσιακό στο στατιστικό του είναι ότι έχει αφήσει πίσω του τεράστια ονόματα του συλλόγου, όπως είναι ο Έντισον Καβάνι με 200 γκολ, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που έχει βρει δίχτυα 156 φορές, ο Νεϊμάρ με 118 τέρματα και ο παλαίμαχος Πέδρο Μιγέλ Παουλέτα με 109 γκολ.

Τσίρο Ιμόμπιλε, Λάτσιο | 203 γκολ

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που το κοντέρ δεν έχει σταματήσει να μετράει είναι ο Τσίρο Ιμόμπιλε. Ο επιθετικός της Λάτσιο έχει βρει δίχτυα 203 φορές σε συνολικές 320 εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας. Στο δυναμικό της θα βρίσκεται ως τον Ιούνιο του 2026 και έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη για όσους θελήσουν να τον «εκθρονίσουν».

Κρίστιαν Στουανί, Τζιρόνα | 124 γκολ

Ο αρχηγός της Τζιρόνα, Κρίστιαν Στουανί έχει παίξει τον δικό του ρόλο στην πρωτιά στην εξαιρετική φετινή της πορεία στην La Liga, αλλά και στο Κόπα ντελ Ρέι. Ο Ουρουγουανός φέτος έχει συμβάλει σε 10 τέρματα της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις (8 γκολ, 6 ασίστ) ενώ από το 2017, που βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας, μετράει 124 σε 233 συμμετοχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιβάν Τόνεϊ, Μπρέντφορντ | 68 γκολ

Μπορεί ο αριθμός των τερμάτων του να μην είναι το ίδιο εντυπωσιακός με τους παραπάνω, έχει όμως τη σημασία του το γεγονός ότι ο Ιβάν Τόνεϊ έχει καταφέρει να γράψει ιστορία με τη φανέλα της Μπρέντφορντ. Ο Άγγλος, που είναι στο δυναμικό της ομάδας από το 2020, έχει σημειώσει 68 γκολ σε 124 εμφανίσεις. Μάλιστα, το συμβόλαιο του έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2025, γεγονός που του επιτρέπει να ανεβάσει τα νούμερα του.

Ντρις Μέρτενς, Νάπολι | 148 γκολ

Ο Ντρις Μέρτενς βρίσκεται στην Γαλατάσαραϊ από τον Αύγουστο του 2022, αλλά έχει αφήσει την… κληρονομιά του στη Νάπολι. Ο Βέλγος επιθετικός από το 2013 μέχρι το 2022 που υπήρξε στον ιταλικό σύλλογο σημείωσε 148 γκολ σε 397 εμφανίσεις. Πίσω του στη δεύτερη θέση έχει αφήσει τον Λορέντζο Ινσίνιε, νυν παίκτη της Τορόντο, με 122 τέρματα σε 434 συμμετοχές.

Χάρι Κέιν, Τότεναμ | 278 γκολ

Ο Χάρι Κέιν φέτος «τινάζει» τα τέρματα των γερμανικών γηπέδων με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, έχει όμως γράψει ιστορία με εκείνη της Τότεναμ. Ο Άγγλος φορ μετράει 430 συμμετοχές με τα «σπιρούνια» και ο απολογισμός τερμάτων του είναι 278. Το ίδιο εντυπωσιακός, πάντως, είναι και με τους Βαυαρούς, αφού μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 25 φορές σε 22 παιχνίδια. Φαίνεται πως μπορεί να καταφέρει να πετύχει κάτι ανάλογο και με την Μπάγερν.

Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρεάλ Μαδρίτης | 450 γκολ

Δεν έχει ονομαστεί άδικα «ρέκορντμαν» ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος άσος συνηθίζει να αφήνει στις ομάδες από τις οποίες φεύγει του αναμνήσεις και ιστορικές στιγμές. Κάπως έτσι έκανε και με την Ρεάλ Μαδρίτης. Από την «Βασίλισσα» έφυγε το 2018, ολοκληρώνοντας σχεδόν δεκαετία στον σύλλογο. Με τη φανέλα του συλλόγου αγωνίστηκε 438 φορές και μέτρησε 450 τέρματα.

Λιονέλ Μέσι, Μπαρτσελόνα | 672 γκολ

Ο Λιονέλ Μέσι έχει ταξιδέψει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, για λογαριασμό της Ίντερ Μαϊάμι, αλλά το όνομα του έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντίνος άσος φόρεσε τη φανέλα των Καταλανών 778 φορές και μέτρησε 672 τέρματα, όντας ο κορυφαίος στην ιστορία του συλλόγου. Του νούμερο του είναι εξωπραγματικό και δύσκολα θα καταφέρει κανείς να τον ξεπεράσει. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό