19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι αρχηγοί των ΠΑΟΚ και ΠΑΟ κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη τίμησαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός , στο ντέρμπι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, στην Τούμπα. Κατάθεσαν στεφάνι και ανθοδέσμη οι αρχηγοί των ομάδων, Στέφαν Σβαμπ και Ρούμπεν Πέρεθ, καταχειροκροτούμενοι απ’ το κατάμεστο γήπεδο.

Ο Παναγιώτης Κατσούρης άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Στις 9 Φεβρουαρίου 1998, ο 22χρονος γυρνούσε από παιχνίδι 5Χ5 και είχε τροχαίο ατύχημα, στο οποίο πέθανε ακαριαία. Η είδηση «έπνιξε» στο πένθος την οικογένεια του ΠΑΟΚ και όλον τον Ελληνικό χώρο του αθλητισμού.

Ο Κατσούρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1976 και μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ από την ομάδα της Νάουσας το καλοκαίρι του 1996. Θωρήθηκε το «next big think» του ελληνικού ποδοσφαίρου και κατάφερε να κάνει γρήγορα αισθητή την παρουσία του. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1996 έκανε το ντεμπούτο του, με τον Δικέφαλο στο στήθος, όταν ο Γκίντερ Μπένγκστον τον εμπιστεύεται και τον περνά ως αλλαγή στο Ηράκλειο στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ.

Στη μνήμη του Παναγιώτη κατασκευάστηκε στο γήπεδο της Τούμπας προτομή, η οποία τοποθετήθηκε στην έξοδο της φυσούνας των αποδυτηρίων, μπροστά από τη Θύρα 1. Κάθε χρόνο στις 9 Φλεβάρη κατατίθενται στο σημείο στεφάνια και από το 2009 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διοργανώνει προς τιμήν του «χαμογελαστού παιδιού» το ετήσιο Τουρνουά Ακαδημιών «Παναγιώτης Κατσούρης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό