21.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι αδυναμίες του ρόστερ και το rotation του Λουτσέσκου

Ειδήσεις Ελλάδα

ΠΑΟΚ

ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ
22.08.2023 | 12:10

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο ΠΑΟΚ – Αστέρας
EUROKINISSI

Η σωστή διαχείριση του υλικού είναι επιβεβλημένη για τον προπονητή του ΠΑΟΚ και θα συνεχιστεί και στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια του Δικεφάλου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε τα πρώτα επίσημα λεπτά συμμετοχής την φετινή αγωνιστική περίοδο σε 5 ποδοσφαιριστές. Βιειρίνια και Ράφα Σοάρες ξεκίνησαν βασικοί για πρώτη φορά στη σεζόν, ενώ Νάσμπεργκ, Τζίμας και Γιαξής μπήκαν αλλαγή καταγράφοντας και αυτοί με την σειρά τους την πρώτη τους φετινή συμμετοχή.

Με αυτούς τους πέντε ο αριθμός των παικτών που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα τους έφτασε στους 23 μαζί με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, που όντας σε δυο αγώνες τιμωρημένος πρόλαβε να καταγράψει μόνο μια συμμετοχή πριν αποχωρήσει για την Ναντ.

Έτσι μοίρασε τον χρόνο ο Ρουμάνος τεχνικός

Ο Ρουμάνος τεχνικός μέχρι στιγμής δεν έχει χρησιμοποιήσει μόνο 6 από τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ του. Πρόκειται για τους δυο τερματοφύλακες Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Χρήστο Ταλιχμανίδη, τους δυο δεξιοπόδαρους ακραίους αμυντικούς Ζόαν Σάστρε- που ήταν πέρυσι συνήθως βασικός- και Λευτέρη Λύρατζη και τους δυο νεαρούς μεσοεπιθετικούς Γιώργο Βρακά και Αντρέ Ρικάρντο.

Από την στιγμή που ο Ντομινίκ Κοτάρσκι δεν μπαίνει στο rotation είναι λογικό για τους Ζίβκοβιτς και Ταλιχμανίδη να μην βρίσκουν συμμετοχή. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Τόμας Κεντζιόρα και στα 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια και χρησιμοποίησε τον Βιεϊρίνια στο παιχνίδι πρωταθλήματος ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου συνήθως η διαχείριση αφορά τους Τάισον και Νάρεϊ.

Ο Λουτσέσκου προσπαθεί με rotation να καλύψει τις αδυναμίες που υπάρχουν στο ρόστερ του. Για παράδειγμα στον άξονα της μεσαίας του γραμμής έχει χρησιμοποιήσει 4 διαφορετικά δίδυμα στα χαφ σε στα 5 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του. Τσιγγάρας- Σβαμπ και Σβαμπ- Αουγκούστο ήταν οι επιλογές του στους δυο αγώνες με την Μπεϊτάρ.

Κατά της Χάιντουκ στο Σπλιτ αγωνίστηκαν στο κέντρο Τσιγγάρας- Φιλίπε Σοάρες και στην Τούμπα ο νεαρός Έλληνας με τον Σβαμπ και πάλι. Ο Ρουμάνος τεχνικός αναγκάστηκε να κινηθεί πέρα από τις αρχές του και να δώσει από πολύ νωρίς φανέλα βασικού στον Οζντόεφ για να τον χρησιμοποιήσει μαζί με τον Αυστριακό στην χθεσινή πρεμιέρα με τον Αστέρα.

Η προσπάθεια του Λουτσέσκου για ενεργοποίηση όλου του ρόστερ

Είναι φανερό ότι ο Λουτσέσκου προσπαθεί από νωρίς πλέον στην σεζόν να ενεργοποιήσει όσους περισσότερους από τους παίκτες του μπορεί για να βγάλει ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα στα προκριματικά του Conference League. Κάτι που θα χρειαστεί να κάνει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη εφόσον επιτευχθεί ο στόχος της εισόδου και στους ομίλους της διοργάνωσης.

Το rotation θα συνεχιστεί και μάλιστα εκτεταμένο μέχρι τις αρχές του άλλου μήνα με τον αγώνα πρωταθλήματος με την Κηφισιά να παρεμβάλλεται ανάμεσα στους δυο αγώνες με την Χαρτ για τα playoffs του Conference και να ακολουθεί πριν την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες η εκτός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό