20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι αγοραστές της Νιούκαστλ 13 φορές πιο πλούσιοι από τους σεΐχηδες της Σίτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών: η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που ανήκει στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF).

Η διαπραγμάτευση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες, ξεκλειδώθηκε οριστικά με την επίλυση των διαφορών μεταξύ Αραβίας και beIN Sports, που οδήγησαν τη διεθνή κοινότητα να κατηγορήσει τη χώρα για βοήθεια και υποστήριξη της ψηφιακής πειρατείας.

Όπως αναφέρθηκε από την αγγλική ιστοσελίδα Goal.com, το σαουδαραβικό ταμείο διαθέτει καθαρό πλούτο άνω των 430 δισεκατομμυρίων ευρώ, 13 φορές μεγαλύτερο από τον σεΐχη Μανσούρ, ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι και 50 φορές πιο πλούσιο από τον Νάσερ Αλ-Κελαΐφι, πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν.

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων είναι το κυρίαρχο επενδυτικό ταμείο του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και ανήκει άμεσα στον Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν, έναν νεαρό πρίγκιπα που εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες ως πιθανός ενδιαφερόμενος για την αγορά της Ίντερ.

Το ταμείο διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στο σχέδιο του πρίγκιπα για διαφοροποίηση της σαουδαραβικής οικονομίας , που συνοψίζεται στην έννοια του Vision 2030.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό