20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι Άγιοι Ανάργυροι με σημάδεψαν, επανεξέταση του νόμου για τα όπλα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων με έχει σημαδέψει περισσότερο από όλα«. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναφέρθηκε στη στυγερή γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα κάνοντας λόγο για τραγική εξέλιξη «μίας επιχειρησιακής ενέργειας με πάρα πολλά προβλήματα και κενά». 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος επανέλαβε πως «όλα θα εξεταστούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», άνοιξε «παράθυρο» για την επανεξέταση του νόμου που αφορά στη χρήση των υπηρεσιακών όπλων.  

«Χρειάζεται να ξαναδούμε τα ζητήματα που άπτονται στη διαχείριση προσωπικού, της αξιολόγησης του προσωπικού και των συχνών εξετάσεων ικανότητας του προσωπικού (…) γι’ αυτό το λόγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην πρόσληψη 60 επιπλέον ψυχολόγων και κοινωνιολόγων ενώ η επαναξιολόγηση ξεκίνησε και πάλι από τους αστυνομικούς που ανταποκρίνονται πρώτοι στα επείγοντα περιστατικά».

«Η αστυνομία χρειάζεται μία αναγέννηση» 

«Η αστυνομία χρειάζεται μία μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μία αναγέννηση. Υπάρχει πολλές φορές μία γραφειοκρατική αξιολόγηση των περιστατικών» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναγνώρισε, εμμέσως, αδυναμία στη διαχείριση των προβλημάτων που έχουν πάρει νέες διαστάσεις εντός του κοινωνικού συνόλου. 

«Η αστυνομία διαχειρίζεται προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά που πλέον έχουν πάρει άλλες διαστάσεις (ενδοοικογενειακή βία, βία ανηλίκων) χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα κοινωνικά ζητήματα που φτάνουν στην πόρτα του υπουργείου ως εγκληματικές ενέργειες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοϊδης. 

Συμπλήρωσε, τέλος πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις 2.000 κάμερες στις στολές των αστυνομικών – η πλειοψηφία των οποίων θα αφορούν σε ένστολους που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό