21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οικονόμου και Μακρής γιορτάζουν αγκαλιά με το γιο τους: Ξημερώνει φωτεινή ημέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με το γιο τους αγκαλιά, ο Μιχάλης Οικονόμου και ο σύντροφός του, Γιώργος Μακρής, γιόρτασαν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο ηθοποιός ανέβασε μέσω Instagram κοινές τους φωτογραφίες, αλλά και στιγμιότυπα από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου, οπότε και με 176 «ναι», ο γάμος στα ομόφυλα ζευγάρια είναι πλέον νόμος του κράτους.

Στη λεζάντα της ανάρτησης, ο Μιχάλης Οικονόμου έγραψε: «Σήμερα ξημερώνει μια φωτεινή, μια πιο δίκαιη ημέρα».

Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής
«Ας προστατέψει η Πολιτεία τα παιδιά μας»

Ο Μιχάλης Οικονόμου μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τα δικαιώματά του ως γονέας.

«Στην εξωστρέφειά μου έπαιξε ρόλο και το θέμα του παιδιού, επιλέξαμε με τον σύντροφό μου να μην το κρύψουμε, αλλά να το επικοινωνούμε. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα θέματα του γάμου ομοφύλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας γιατί τώρα γίνονται οι ζυμώσεις στην κοινωνία και τη Βουλή».

Στην πορεία, ο Μιχάλης Οικονόμου δήλωσε: «Ένιωσα νωρίς την ανάγκη να μιλήσω στους γονείς μου αλλά δεν είχα το θάρρος και κουβαλούσα πολλά χρόνια το ‘τσουβάλι με τις πέτρες’. Μίλησα αρχικά στην αδελφή μου, το πήρε στραβά, μετά ξαναμιλήσαμε και το πήρε καλύτερα, στους γονείς μου μίλησα αργά, όταν ήμουν πλέον 35 χρόνων. Με αγκάλιασαν, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα, αλλά ζούσα για χρόνια με το εμπόδιο του ‘τι θα γίνει αν το μάθουν οι γονείς’. Και οι γονείς μου είχαν σφιξίματα στην αρχή, η κοινωνία προχωράει και ήρθε η ώρα η Πολιτεία να στηρίξει το κομμάτι της που έχει ανάγκη αυτήν την ισότητα. Το να μιλάει κάνεις για ομόφυλες οικογένειες γενικά είναι απρόσωπο, αν δουν τον τρόπο με τον οποίο ο Μιχάλης και ο Γιώργος μεγαλώνουν το παιδί τους είναι διαφορετικό. Θα ήθελα να προσκαλέσω στο σπίτι μας τους βουλευτές που έχουν αμφιβολία, για να δουν το πρόσωπο και το γέλιο του παιδιού μας. Έχει ένα κόλλημα η κοινωνία να σκεφτεί πως δύο άντρες φέρονται στοργικά και με τρυφερότητα σε ένα μωρό. Στην αγκαλιά μας κοιμόταν το μωρό, με τα χέρια μας αλλάζαμε τις πάνες και ζεσταίναμε το μπιμπερό, τον υποδεχόμαστε με αγκαλιά από το σχολείο».

Συζητώντας για το ίδιο θέμα, ο Μιχάλης Οικονόμου αναφέρθηκε και στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

«Απέναντι σε ένα απρόσωπο ερωτηματολόγιο ‘ομόφυλα ζευγάρια & τεκνοθεσία μπορεί να είναι αρνητικοί, αν δουν όμως το πρόσωπο, τι γίνεται; Είχαμε μία συγκέντρωση ομόφυλων οικογενειών, ακόμη κι εγώ δεν το έχω συνηθίσει, αλλά μετά από 5 λεπτά είπα ‘είμαστε οικογένειες’ με αγάπη και σεβασμό. Στο ‘Da’ ακούγεται η εξής φράση, ‘τελικά οι γονείς δεν χρειάζεται να είναι τέλειοι, αρκεί να αγαπάνε’» είπε.

Για τη σχέση του με τον σύντροφό του ανέφερε: «Με τον Γιώργο κάναμε σύμφωνο συμβίωσης, νομικά εκείνος έχει την επιμέλεια του παιδιού, αν του συμβεί το οτιδήποτε, το παιδί μπορεί να το πάρει η πρόνοια. Ούτε καν όλοι οι gay θέλουν να γίνουν γονείς, μία μικρή ομάδα το επιθυμεί και βέβαια θα κριθούν από κοινωνικούς λειτουργούς για το αν μπορούν να το κάνουν. Με τη γενιά μου στη δεκαετία του ‘80 εισπράτταμε πράγματα που μας θύμωναν, μας πρόσβαλαν, μας ακύρωναν, νιώθαμε ότι δεν ανήκαμε πουθενά. Ας προστατέψει η Πολιτεία τα παιδιά μας, γιατί εμείς τα ζήσαμε, έχουμε θυμώσει και πληγωθεί, ίσως γελάμε πλέον με όλα αυτά. Έχω συγχωρήσει, δεν κουβαλάω πικρία».

Σχετικά με την παρενθεσία, ο ηθοποιός είπε: «Με την παρενθεσία μπαίνει αμέσως και ένα ταξικό θέμα, αυτοί που έχουν λεφτά μπορούν να την κάνουν, κι αυτοί που δεν έχουν δεν μπορούν. Θα έπρεπε να υπάρξει οριζόντια ισότητα στην παρενθεσία, να φροντίσει το κράτος να μη συμβαίνει ούτε το ταξικό θέμα, ούτε το παράνομο trafficking παιδιών».

Τέλος, ο Μιχάλης Οικονόμου, ανέφερε: «Δεν συζητήσαμε με τον Γιώργο να προχωρήσουμε σε δεύτερη τεκνοθεσιά, δώσαμε όλο μας το ‘είναι’ και την αγάπη στο παιδί μας, νομίζω αυτό είναι το όριό μας. Δεν πίστευα ότι θα γίνω πατέρας, αν και το ήθελα, οι φίλοι μου έλεγαν πως θα γινόμουν τρομερός μπαμπάς, τελικά το παιδί ήρθε και μας βρήκε για κάποιον λόγο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό