16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Οδύσσεια» για 14χρονο – Διεκομίσθη σε τέσσερα νοσοκομεία μέχρι να βρεθεί ΜΕΘ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ανακοίνωσή του, ο Μιχάλης Γιαννάκος , Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ ), περιέγραψε την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη 14χρονός μέχρι να βρεθεί ΜΕΘ , ώστε να σωθεί η ζωή του. Το παιδί αφού κατέρρευσε την ώρα που έλεγε τα κάλαντα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. 

Εκεί αμέσως διασωληνώθηκε από τους γιατρούς πριν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση από τους νευροχειρουργούς λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Το μεσημέρι, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ , και της αστυνομίας έφτασε το ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων όπου αεροσκάφος του ΕΚΑΒ περίμενε να παραλάβει τον 14χρονο παιδί και αυτή αυτή την ώρα μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου: 

Η έλλειψη ΜΕΘ Παιδων στην Ήπειρο αναγκάζει σε αεροδιακομιδή παιδι 14 ετων με εγκεφαλική αιμορραγία που αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά. Θα νοσηλευθεί σε ΜΕΘ στο τέταρτο νοσοκομείο διακομιδής!!!!!!Ευχόμαστε περαστικά.

 Σήμερα το πρωί ένα αγόρι 14 ετών έφυγε από το σπίτι να πει τα κάλαντα. Εξω από ένα σπίτι που πήγε να πει τα κάλαντα λιποθύμησε. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και αμέσως διεκομίσθη στο νοσοκομείο Αρτας. Εγινε αξονική διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμοραγία.

Διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ που εφημέρευε. Διασωληνώθηκε και από εκεί διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο ΠΕΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Στο τρίτο νοσοκομείο αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά και λόγω έλλειψης ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ στην ΗΠΕΙΡΟ διεκομίζεται αυτή την ώρα στο τέταρτο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ για νοσηλεία.

ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας.Αυτή την ώρα μόνο περαστικά στο παιδί.

Μιχάλης Γιαννάκος.

ΠΟΕΔΗΝ: Ασφυξία στα παιδιατρικά νοσοκομεία 

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία παίδων, λόγω του «το κοκτέιλ» των ιώσεων, κατά τη διάρκεια των εορτών. Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ «η προσέλευση και η νοσηλεία παιδιών στα 2 μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες. το κοκτέιλ ιώσεων που προσβάλουν τα παιδιά (γριπη- covid-19 – αναπνευστικού ιοί), η έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν προκαλέσει ασφυξία στα νοσοκομεία Παίδων με αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση του χρόνου αναμονής στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία καθώς και την υπερκάλυψη των διαθέσιμων κρεβατιών στις κλινικές των νοσοκομείων..»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό