18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οδηγός της Formula E έβαλε στη θέση του επαγγελματία gamer σε εικονική κούρσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Έναν επαγγελματία gamer έβαλε να τρέξει στη θέση του ο Ντάνιελ Αμπτ, οδηγός Formula E, ο οποίος συμμετείχε σε έναν εικονικό μεν, επίσημο δε, αγώνα esports.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Λόρεντς Χόρτσινγκ, που αγωνίστηκε αντί του Αμπτ, τερμάτισε τρίτος στον αγώνα του Σαββάτου, πίσω από τον Βρετανό Όλιβερ Ρόουλαντ και τον πρώην οδηγό της Formula 1, Στόφεν Φαντόρν.

Ο Αμπτ κόπηκε και του ζητήθηκε να καταβάλει 8.900 λίρες σε φιλανθρωπία, ενώ αργότερα ζήτησε συγγνώμη, καθώς, όπως παραδέχτηκε, «δεν το πήρε όσο σοβαρά θα έπρεπε».

«Λυπάμαι ειδικότερα για αυτό επειδή γνωρίζω πόση δουλειά έχει γίνει για αυτό το εγχείρημα, στο πλαίσιο της Formula E. Γνωρίζω πως η πράξη μου άφησε μια άσχημη γεύση, αλλά δεν έγινε με κακή πρόθεση».

Ο Φαντόρν υποψιάστηκε πως δεν οδηγούσε ο Αμπτ και ο Γάλλος οδηγός Ζαν Ερίκ Βέργκνε ζήτησε από τον Γερμανό να βάλει βίντεο στον επόμενο αγώνα ώστε να επιβεβαιωθεί πως ήταν αυτός.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αμπτ, αποπέμφθηκε από την ομάδα Formula E της Audi για την πράξη του. «Οι δρόμοι μας χωρίζουν από εδώ και πέρα, δεν θα αγωνιζόμαστε μαζί στη Formula E και η συνεργασία μας τελείωσε» είπε σε 15λεπτο βίντεο στο YouTube.

O 27χρονος οδηγός αρνήθηκε πως επιδίωξε κάποιο αθλητικό όφελος και υποστήριξε πως ήθελε απλά να δημιουργήσει μια αστεία ιστορία για τους φαν. Η Audi, από πλευράς της, ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «η ακεραιότητα, η διαφάνεια και η συμμόρφωση με τους κανόνες» αποτελούν κορυφαίες της προτεραιότητες.

Ο Αμπτ συμμετείχε στο Race at Home Challenge που συγκέντρωνε χρήματα για τη UNICEF, στο πλαίσιο της συμβολής της στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το CNN, οι πρώτες υποψίες εμφανίστηκαν μετά την πρόκρισή του στη στη δεύτερη θέση και τον τερματισμό του στην τρίτη στον αγώνα, αφού δεν είχε σκοράρει ούτε έναν βαθμό στους πρώτους τέσσερις γύρους της διοργάνωσης. «Δεν ήταν ο ίδιος ο Ντάνιελ που οδηγούσε… αμφιβάλλω για το αν ήταν στα αλήθεια ο Ντάνιελ στο αυτοκίνητο» είχε πει ο Φαντόρν στο Twitch. Ακολούθησε έρευνα από τη Formula E, που εξέτασε και διευθύνσεις ΙΡ, που κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν οδήγησε ο ίδιος. Ο gamer που τον αντικατέστησε θεωρείται πως ήταν ο 18χρονος Λόρεντς Χόρτσινγκ, που αγωνίζεται στο FE Challenge series, ένα παράλληλο πρωτάθλημα για οδηγούς των esports.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό