20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Ξύπνησαν» οι αρκούδες στο Νυμφαίο και άρχισαν τις βόλτες!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας ανοίγει και πάλι τις πύλες του, καθώς σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ενημερώνει το κοινό ότι οι αρκούδες που μέχρι πρότινος είχαν πέσει σε λήθαργο, πλέον είναι ξύπνιες!

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο «Αρκτούρος» σε ανάρτησή του στα social media, εδώ και λίγες ημέρες οι αρκούδες έχουν βγει από τις φωλιές τους και κυκλοφορούν στον εξωτερικό χώρο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα «ο Γιώργος», που στο συγκεκριμένο βίντεο απαθανατίζεται από μέλη του Αρκτούρου να «κόβει» βόλτες μετά από ένα δίμηνο ξεκούρασης και ύπνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 31 χρόνια λειτουργίας του Αρκτούρου, το 2023 ήταν η χρονιά στην οποία το κρύο και το χιόνι που είχε στρωθεί στα βουνά έκανε τις αρκούδες να πέσουν σε χειμέριο λήθαργο από πολύ νωρίς, με το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας στο Νυμφαίο να κλείνει από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση από τον «Αρκτούρο»:

Το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας ανοίγει και πάλι! Εδώ και λίγες ημέρες οι αρκούδες έχουν βγει από τις φωλιές τους και κυκλοφορούν στον εξωτερικό χώρο, όπως ο Γιώργος που εδώ τον πετύχαμε σε μία από τις βόλτες του!

Όπως κάθε χρόνο, οι νεαρότερες αρκούδες όπως ο Μπράντλεϊ, ο Κούπερ και ο Ρέι ξύπνησαν από τις πρώτες, ενώ πιο μεγάλες αρκούδες όπως η Σάσα με την Αλεξάνδρα περνούν ακόμα την περισσότερη ώρα μέσα στη φωλιά τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό