24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ξεπερνά τις προσδοκίες η ζήτηση για το Tesla Cybertruck!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι οπαδοί της Tesla έχουν αποδείξει ότι είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την εταιρία στα μελλοντικά πλάνα της και δεν έχουν πρόβλημα να περιμένουν μέχρι το νέο προϊόν της να βρει τον δρόμο του προς την αγορά – έστω και καθυστερημένα, όπως συνήθως συμβαίνει. Αυτό αποδεικνύεται και στην περίπτωση του Tesla Cybertruck που παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου έτοιμου για την παραγωγή πριν από 4 χρόνια και φτάσαμε επιτέλους στην έναρξη αυτής πριν από μερικές ημέρες, δύο χρόνια αργότερα απ’ ότι ήταν προγραμματισμένο. Οι οπαδοί της εταιρίας από την πρεμιέρα του είχαν εκδηλώσει την επιθυμία τους να κάνουν ένα Cybertruck δικό τους, με την λίστα των προ-παραγγελιών να φτάνει (τότε) τα 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Τώρα, η ίδια λίστα έχει μεγαλώσει στα 1.9 εκατομμύρια αυτοκίνητα και αν υποθέσουμε ότι όλες οι εκδηλώσεις πρόθεσης αγοράς προχωρήσουν στο στάδιο της παραγγελίας, με δεδομένο ότι η παραγωγή του Cybertruck “τερματίζει” στα 375 χιλιάδες αυτοκίνητα ετησίως, θα χρειαστούν περί τα 5 χρόνια για την ολοκλήρωση όλων των παραγγελιών. Φυσικά, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι οι προ-παραγγελίες δεν είναι δεσμευτικές ενώ το ποσό που απαιτείται (100 δολάρια) είναι σχεδόν αμελητέο για πάρα πολλούς ανθρώπους στην Β. Αμερική – ιδίως αν τους εξασφαλίσει μία θέση στη λίστα αναμονής για το Cybertruck. Το αν θα προχωρήσουν όλοι με την αγορά ενός Cybertruck είναι μία διαφορετική υπόθεση αλλά οι οπαδοί της Tesla έχουν αποδείξει πολλάκις την πίστη τους στην εταιρία, οπότε δεν θα μας έκανε εντύπωση αν το ποσοστό… απωλειών είναι χαμηλό.

Εν τω μεταξύ ο Elon Musk δεν έχει σταματήσει να προωθεί το νέο μοντέλο της Tesla δηλώνοντας ότι θα προσφέρει “πολύ νέα τεχνολογία” και ότι είναι το πρώτο pickup που γνωρίζει, το οποίο έχει 4 πόρτες, προσφέρει καρότσα μήκους 1.83 μέτρων και χωράει σε γκαράζ 6.10 μέτρων! Με λίγα λόγια είναι “τεράστιο εξωτερικά αλλά ακόμα μεγαλύτερο εσωτερικά” και αυτό μας κάνει να αμφιβάλλουμε για την διαθεσιμότητα του εκτός Β. Αμερικής. Η Tesla δεν έχει αποκλείσει προ-παραγγελίες που προέρχονται από την Ευρώπη αλλά δεν ξέρουμε αν το μεγάλο, αμιγώς ηλεκτρικό pickup θα διασχίσει τον Ατλαντικό – άσε που αν το κάνει, η κυκλοφορία του στους ευρωπαϊκού δρόμους θα είναι ένα θέαμα από μόνο του!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό