18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ξεμένει από καύσιμα η διαστημική εταιρεία του Ελον Μασκ εξαιτίας της πανδημίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα απρόσμενο αντίπαλο έχει να αντιμετωπίσει η μεγαλύτερη ιδιωτική διαστημική εταιρεία στον κόσμο, η Space X του μεγιστάνα Ελον Μασκ. Η Space X τρέχει παράλληλα πολλά και φιλόδοξα διαστημικά προγράμματα όπως τη μεταφορά διαστημικών φορτίων, τη δημιουργία δορυφορικού στόλου παροχής ιντερντικών υπηρεσιών, επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη κ.α.

Ως καύσιμο στους επαναστατικούς επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους που κατασκεύασε η Space C χρησιμοποιεί υγρό οξυγόνο. Όμως η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ εξαιτίας της εμφάνισης της μετάλλαξης Δέλτα οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης του υγρού οξυγόνου από τα νοσοκομεία αφού αυτό χρησιμοποιείται στη νοσηλεία των ασθενών COVID.

Μετά από 18 μήνες πανδημίας και δεδομένης της αυξημένης ζήτησης από τα νοσοκομεία το τελευταίο χρονικό διάστημα τα διαθέσιμα αποθέματα υγρού οξυγόνου δεν φτάνουν για να καλύψουν και τις ανάγκες των νοσοκομείων και τις ανάγκες της Space X. Η πρόεδρος της διαστημικής εταιρείας Γκουίν Σότγουελ δήλωσε ότι προτεραιότητα έχουν τα νοσοκομεία και η Space X θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι οι πύραυλοι της θα καθηλωθούν στο έδαφος αναστέλλοντας τις προγραμματισμένες εκτοξεύσεις και αποστολές.

Μάλιστα η Σότγουελ ανακοίνωσε ότι όποιο νοσοκομείο αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις ποσότητες υγρού οξυγόνου που χρειάζεται να επικοινωνήσει με την ίδια για να φροντίσει να σταλούν εκεί ποσότητες υγρού οξυγόνου που έχει στις δεξαμενές της η Space X. Πάντως σύμφωνα με την Σότγουελ το πρόβλημα αναμένεται να ξεπεραστεί τις προσεχείς 2-3 εβδομάδες και οι όποιες καθυστερήσεις στο διαστημικό πρόγραμμα της εταιρείας θα είναι ολιγοήμερες.

 

 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό