18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ξεκινά τη διαγραφή λογαριασμών Gmail από τον Δεκέμβριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τον περασμένο Μάιο η Google έχει ανακοινώσει πως θα ξεκινήσει να διαγράφει όσους λογαριασμούς Gmail είναι ανενεργοί για πάνω από 2 χρόνια, με την δικαιολογία πως οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί ενδέχεται να γίνουν αξιοποιηθούν από hackers για κακόβουλες ενέργειες.

Η εταιρεία συνήθιζε να διαγράφει μόνο το περιεχόμενο των παρατημένων λογαριασμών και διατηρούσε κανονικά την υπόσταση τους, ωστόσο, αποφάσισε από τον επόμενο μήνα (Δεκέμβριος 2023) να προχωρήσει στην οριστική και πλήρη διαγραφή τους σε περίπτωση που οι χρήστες – ιδιοκτήτες τους δεν προχωρήσουν σε κάποια κίνηση για να αποδείξουν ότι είναι ενεργοί.

Σε περίπτωση που έχετε στην κατοχή σας κάποιον τέτοιο λογαριασμό και επιθυμείτε να τον διατηρήσετε, τότε αρκεί να συνδεθείτε σε αυτόν και να ανοίξετε ένα email, ή να παρακολουθήσετε ένα στο YouTube, ή να χρησιμοποιήσετε το Google Search, ή να συνδεθείτε σε κάποια third-party εφαρμογή ή στο Google Drive.

Η Google διευκρινίζει πως η διαγραφή αφορά μόνο τους προσωπικούς λογαριασμούς των ιδιωτών και όχι αυτούς που ανήκουν σε επιχειρήσεις ή εκπαιδευτικά ιδρύματα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό