15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεκίνησε τη δοκιμαστική λειτουργία του το ολοκαίνουργιο Τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στην περιοχή του Γλινάδου Νάξου, με την χθεσινή ημέρα 30/1, να χαρακτηρίζεται ως «ιστορική», τόσο για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου όσο και για την κτηνοτροφία του νησιού της Νάξου.

Όπως ανακοινώθηκε σε πρώτη φάση, οι δοκιμές θα γίνουν με την χρήση νερού. Ωστόσο, σε περίπου 45 μέρες θα αρχίσει πλέον κανονικά η τυροκόμηση των εκλεκτών και ποιοτικών τυριών της Ένωσης, με «ναυαρχίδα» της παραγωγής, όπως πάντοτε, την πεντανόστιμη και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ.

Η επένδυση του νέου Τυροκομείου, ενός έργου πολύτιμου για την ΕΑΣ, τον Ναξιώτη Παραγωγό και την οικονομία της Νάξου, υλοποιήθηκε με αξιοποίηση επιδότησης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Tesco Food Technology.

Την έναρξη της λειτουργίας των νέων χώρων του Τυροκομείου σήμαναν ο πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης, ο Α’ αντιπρόεδρος, Σταμάτης Σέργης, ο Β’ αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης, ο γραμματέας, Νικηφόρος Χωριανόπουλος και ο ταμίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Ιάκωβος Ζαχαράτος, μαζί με τους διευθυντές της εταιρείας.

Παρόντες ήταν ακόμη έδωσαν ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και υπεύθυνος για την διαμόρφωση του Τυροκομείου, Γιάννης Πολίτης, καθώς και ο πρόεδρος, Θάνος Θεοδωράτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής Πωλήσεων της Tesco Food Technology, Θανάσης Πεζούλας, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό