16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου έχει οριστεί η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2022 και έκτοτε έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος 28 ατόμων που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη δικογραφία ως κατηγορούμενοι για βιασμό, μαστροπεία, πορνογραφία και ασελγείς πράξεις με ανήλικη.

Βασικός κατηγορούμενος ο 55χρονος Ηλίας Μίχος, ο οποίος κατηγορείται ότι υποδυόταν την ανήλικη σε εφαρμογές στο διαδίκτυο ή χρησιμοποιούσε κατευθείαν το κινητό τηλέφωνό της και έστελνε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της σε άνδρες που θα συνευρίσκονταν ερωτικά μαζί της έναντι αμοιβής, αλλά και η ίδια της η μητέρα, η οποία φέρεται να γνώριζε πως η κόρη της συνευρισκόταν έναντι αμοιβής με άνδρες, αλλά και με την όλη στάση της διευκόλυνε το παιδί της στο κλείσιμο των ραντεβού.

Δεν θα δώσει το «παρών» η 12χρονη

Κατά τη διάρκεια της δίκης που ξεκινά τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη δεν θα παρευρεθεί στο ακροατήριο για να μην συναντήσει ξανά από κοντά τους ανθρώπους που φέρονται να την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι ογκωδέστατη και η ακροαματική διαδικασία προβλέπεται πολύμηνη.

Έπειτα από κοινή απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών, Χριστόφορου Λινού, η δίκη θα διεξαχθεί σε αίθουσα του ισογείου του Εφετείου Αθηνών, καθώς οι εμπλεκόμενοι είναι πάρα πολλοί και θα υπήρχαν δυσκολίες εάν διεξαγόταν στις αίθουσες του πρωτοδικείου Αθηνών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό