18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ξεκινά η ακροαματική διαδικασία στην ιστορική δίκη του Τραμπ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται και πάλι στο δικαστήριο σήμερα Δευτέρα (22/4), για την υπόθεση σχετικά με τα χρήματα που φέρεται να έδωσε για να εξαγοράσει την σιωπή της πρώην πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, εν όψει των εκλογών του 2016.

Πρόκειται για μία από τις πιο υψηλού προφίλ ποινικές υποθέσεις στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα.

Ο πρώτος πρώην πρόεδρος που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες, κατηγορείται για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων προκειμένου να κρύψει χρήματα που καταβλήθηκαν στην πρώην πορνοστάρ, στην προσπάθειά του να μην διαρρεύσει προεκλογικά η φερόμενη σχέση τους το 2006.

Οι ένορκοι, επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, θα κρίνουν κατά πόσον οι φερόμενες προσπάθειες του Τραμπ να αποκρύψει πληροφορίες σχετικές με εξωσυζυγικό σεξ, προκειμένου να προστατεύσει την υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2016, ήταν παράνομες.

Μπορεί να είναι η μόνη από τις τέσσερις ποινικές διώξεις του πρώην προέδρου που θα οδηγηθεί σε δίκη πριν από τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάιντεν. Συνεπώς, η έκβαση της δίκης θα παίξει ενδεχομένως σημαντικό ρόλο στην κούρσα για την αμερικανική προεδρία.

Πηγή με άμεση γνώση της κατάστασης δήλωσε στο NBC News ότι ο Ντέιβιντ Πέκερ, πρώην διευθύνων σύμβουλος του εκδότη σκανδαλοθηρικών εφημερίδων American Media, θα είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, κατά τις εναρκτήριες αγορεύσεις σήμερα στο δικαστήριο στην Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέκερ αναμένεται να καταθέσει για ένα σχέδιο «catch and kill» όπου η εφημερίδα αγόραζε τα δικαιώματα σε ιστορίες που ήταν αρνητικές για τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δεν τις δημοσίευε.

Ο Τραμπ κατηγορείται επίσης για 34 κακουργήματα σχετικά με παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων που φέρεται να διεπράχθη την άνοιξη του 2023.

After a week-long selection process, the jurors in Donald Trump’s New York hush money case are scheduled to hear opening statements this morning in the first criminal trial of a former U.S. president.

Follow live updates: https://t.co/461mlUkoEW

— ABC News (@ABC) April 22, 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό