18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησε η απόβαση του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες με φόντο τη «ναυμαχία» Ακρίτα-Καρανίκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Επεισοδιακά ξεκίνησε η τριήμερη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες, με τον διαδικτυακό καβγά της Έλενας Ακρίτα και του στελέχους του κόμματος Νίκο Καρανίκα, ενώ οι βουλευτές του κόμματος αναχωρούν με προορισμό το ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού.

Δείτε φωτογραφίες

Δεν είναι κρυφό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει έντονος εσωκομματικός αναβρασμός. Πολλές ήταν οι φωνές που εξέφρασαν τις ενστάσεις τους όσον αφορά την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη για τη διεξαγωγή του συνεδρίου στο εν λόγω νησί. Μάλιστα, πολλές ήταν και οι φωνές που είχαν αντιδράσει αναφορικά με τις συστάσεις του Προέδρου για παρουσίαση θέσεων με PowerPoints.

Τα παραπάνω βρέθηκαν στο επίκεντρο της ανάρτησης του Νίκου Καρανίκα, ο οποίος απευθυνόμενος στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να φτάσουν στις Σπέτσες γύρω στις 11 το πρωί.

«Δε μάς παρατάς ρε Καρανίκα»

Ειδικότερα,το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Καλοί μου άνθρωποι, ο πρόεδρος καλεί για να γίνει αυτό που κάνει κάθε μεγάλος σοβαρός ζωντανός οργανισμός όταν θέλει να υπάρχει σύσφιξη και όσμωση σχέσεων και ιδεών και γι αυτό δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα όπως έχετε συνηθίσει προφανώς για να αντιδράτε έτσι, αλλά για εργασία με ευθύνες και χρεώσεις σε ωραίο περιβάλλον. Γιαυτο και θέλει να είστε προετοιμασμένοι με κείμενα και Power point…όσο άγνωστο και αν είναι.

Ακόμη, ο κ. Καρανίκας άσκησε κριτική και σε όσους βουλευτές επιθυμούσαν η συνεδρίαση να λάβει χώρα σε μέρος με πολιτικό συμβολισμό, λέγοντας πως «κακώς ξεστομίστηκαν τέτοιοι τυχοδιωκτισμοί από στελέχη μας που προτρέπουν σε δημοσιότητες και φανφάρες με πρόσχημα την καταστροφή των χωριών και όχι την ανάγκη για συλλογική εργασία».

Η ανάρτηση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Έλενας Ακρίτα, η οποία απάντησε με δική της ανάρτηση στο Facebook: «Δε μάς παρατάς ρε Καρανίκα. Ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη κι άσε μας ήσυχους. Που τόσους μήνες με τη διάσπαση, έχουμε ξεσκιστεί στη δουλειά και θα μας την πεις κι από πάνω. Ασαπέρα αγόρι μου».

Οι εκφράσεις που ειπώθηκαν, βάρυναν το κλίμα την στιγμή που για την Κουμουνδούρου το εν λόγω τριήμερο αποτελεί μια ευκαιρία συσπείρωσης και κατευνασμού μετά και τα όσα έγιναν στο ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του προέδρου για κομματική πειθαρχία σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Άλλωστε, η ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για την επιστολική ψήφο φέρνει νωρίτερα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να λύσει γρήγορα τα όποια εσωκομματικά ζητήματα ώστε να παρουσιάσει την εικόνα ενός κόμματος που μπορεί να κερδίσει την μάχη της δεύτερη θέσης, την οποία πλέον διεκδικεί με αξιώσεις το ΠαΣοΚ του Νίκου Ανδρουλάκης

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κα. Ακρίτα εξέφρασε πριν από λίγες μέρες τις ενστάσεις της σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου, αντιπροτείνοντας περιοχές οι οποίες είχαν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες. Μάλιστα, το όνομά της βρίσκεται μεταξύ των τριών βουλευτών του κόμματος που δεν θα μεταβούν στο νησί.

Το πρόγραμμα στις Σπέτσες και οι υπόλοιπες απουσίες

Στις Σπέτσες δεν αναμένεται να δώσει το «παρών», επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, για προσωπικούς λόγους. Από τις σημερινές εργασίες θα απουσιάζει και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Νταβός, ωστόσο θα βρεθεί στο νησί του Αργοσαρωνικού αύριο, Σάββατο.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις 16:00 και θα τελειώσει το βράδυ ενώ αύριο η συνεδρίαση θα σπάσει σε δυο πεντάωρα με ένα διάλειμμα στα ενδιάμεσα. Η παρουσίαση των PowerPoint που θα περιέχουν τις θέσεις και τις απόψεις των βουλευτών για συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα γίνει στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του κόμματος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό