16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησε δοκιμές για Reels διάρκειας έως 10 λεπτών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ομάδα ανάπτυξης του Instagram επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε τις δοκιμές για την δημοσίευση Reels διάρκειας έως 10 λεπτών στην δημοφιλή πλατφόρμα, μια λειτουργία που εντόπισε πριν από μερικές ημέρες ο γνωστός ερευνητής Alessandro Paluzzi και κοινοποίησε στο X.

Στην παρούσα φάση οι δοκιμές γίνονται εσωτερικά και δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει ανοίξει η λειτουργία είτε για επιλεγμένους δημιουργούς είτε για την ευρεία μάζα των χρηστών του Instagram. Είναι σαφής, ωστόσο, η πρόθεση του Instagram να ακολουθήσει κατά πόδας το TikTok και σε αυτόν τον τομέα, μιας και το τελευταίο προσφέρει τη δυνατότητα δημοσίευσης διάρκειας 10 λεπτών από τον Φεβρουάριο του 2022. Παράλληλα, μια τέτοια κίνηση θα καταστήσει το Instagram άμεσο ανταγωνιστή του YouTube.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα ανάρτησης διάρκειας έως 3 λεπτών στο Instagram, την οποία εκμεταλλεύονται μεν οι δημιουργοί περιεχομένου, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αρκετό για να παρουσιάσουν πλήρως το υλικό τους (π.χ. εκπαιδευτικό περιεχόμενο, μαγειρική, συμβουλές ομορφιάς κλπ.). Συνήθως οι δημιουργοί παροτρύνουν τους χρήστες να παρακολουθήσουν και τα επόμενα Reels, όμως η κατάσταση δυσκολεύει εάν θέλεις να εντοπίσεις συγκεκριμένη ενότητα.

Εξάλλου, το Instagram έχει ξεκινήσει και τις δοκιμές για την επισήμανση των πιο αξιοσημείωτων σχολίων των followers σε posts, Reels και Stories, ενώ νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο είχαμε και την δυνατότητα προσθήκης μουσικής στα carousel φωτογραφιών.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό