23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησαν οι επισκέψεις στον «ιερό» χώρο των 121.692 πεσόντων

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους «άνοιξε» για τους πολίτες καθώς την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου «υποδέχθηκε» για πρώτη φορά μη στρατιωτικό προσωπικό.

Ειδικότερα, ξεκίνησαν σήμερα οι επισκέψεις σχολείων, σχολών, συλλόγων και φορέων στο εμβληματικό μνημείο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο στρατόπεδο «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου».

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, από το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 το μνημείο θα είναι ανοιχτό κατά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα από 10:00 έως 13:00 για το ευρύ κοινό που επιθυμεί να το επισκεφθεί.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κατασκευή, με τεράστιο συμβολισμό, καθώς για πρώτη φορά βρίσκονται χαραγμένα σε μνημείο τα ονόματα των 121.692 πεσόντων και αγνοούμενων από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, από το 1830 μέχρι το 1974.

Τα ονόματα των πεσόντων στους αγώνες του Έθνους είναι χαραγμένα σε 584 γυάλινες πλάκες. Στον βωμό καίει η φλόγα 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, συμβολίζοντας τον συνεχή σεβασμό σε όλους όσοι έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους για την πατρίδα εν ώρα καθήκοντος.

Φωτο: Eurokinissi

Στο μέλλον, θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ (banner) με πληροφορίες αποκλειστικά για το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους ενώ θα υπάρξει και δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) περιήγησης μέσα από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ με σκοπό την γνωριμία με το Μνημείο μέσω διαδραστικών τρόπων [εικονική (virtual) ξενάγηση].

Το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους υλοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη χορηγία του ευπατρίδη ευεργέτη υποστρατήγου ε.τ. Ιακώβου Τσούνη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό