20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξέσπασμα Escherichia coli σε Οχάιο και Μίσιγκαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ομοσπονδιακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ δήλωσαν την Τετάρτη ότι διερευνούν ένα ξέσπασμα E. coli που έχει συνδεθεί με έναν αυξανόμενο αριθμό ασθενειών στο Οχάιο και το Μίσιγκαν.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν ότι κανένα φαγητό δεν έχει ακόμη εντοπιστεί ως πηγή της «ταχείας» επιδημίας, η οποία έχει αρρωστήσει 14 άτομα στο Οχάιο και 15 στο Μίσιγκαν. Εννέα άτομα έχουν νοσηλευτεί, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι. Το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποια τροφή ως πηγή, ανέφερε το CDC, σημαίνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αρρωσταίνουν μπορεί να αυξηθεί. 

Οι αρχές του του Μίσιγκαν δήλωσαν την Τρίτη ότι έλαβαν αναφορές για 98 κρούσματα μολύνσεων από E. coli τον Αύγουστο, σε σύγκριση με 20 κρούσματα την ίδια περίοδο πέρυσι. Η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμα στάδια και τα εργαστηριακά αποτελέσματα έχουν συνδέσει ορισμένες από τις περιπτώσεις μεταξύ τους.

Τα συμπτώματα της E. coli μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό, υπερβολικό έμετο και αφυδάτωση, σύμφωνα με το CDC. «Εάν έχετε συμπτώματα E. coli, βοηθήστε μας να λύσουμε αυτό το ξέσπασμα: Γράψτε τι φάγατε την εβδομάδα πριν αρρωστήσετε» και αναφέρετε την περίπτωσή σας στις υγειονομικές αρχές, ανέφερε το CDC στην ανακοίνωσή του.  Προέτρεψε επίσης τον κόσμο να δίνει βάρος στη σωστή υγιεινή των τροφίμων με συχνό πλύσιμο χεριών, σκευών και επιφανειών, ξέπλυμα φρούτων και λαχανικών, διατήρηση του ωμού κρέατος ξεχωριστά από άλλα τρόφιμα, χρήση θερμόμετρου τροφίμων για να διασφαλιστεί ότι τα κρέατα ψήνονται σωστά και ψύξη ευπαθών τροφίμων. Οι περισσότερες λοιμώξεις προέρχονται από πηγές τροφίμων, αλλά η E. coli μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο σε μέρη με συχνή, στενή επαφή.

Άτομα κάτω των 5 ετών ή μεγαλύτερα των 65 ετών και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια, σύμφωνα με το CDC.

Η E. coli είναι βακτήριο που μπορεί να υπάρχει στα έντερα των ζώων. Τα περισσότερα είναι ακίνδυνα, αλλά μερικά παράγουν τοξίνες που μπορούν να σκοτώσουν τους ανθρώπους, οι οποίοι συνήθως μολύνονται όταν καταναλώσουν μολυσμένα τρόφιμα. Περίπου 265.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες αρρωσταίνουν από τοξίνες που μεταδίδονται από την E. coli κάθε χρόνο, με 3.600 να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, αναφέρει το CDC. Περίπου 30 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό