21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξέσπασε φωτιά σε μονάδα αποθήκευσης ενέργειας της Tesla

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Tesla Megapack είναι ένα προϊόν σταθερής αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας, που ενσωματώνει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου και προορίζεται για χρήση σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας αποθήκευσης μπαταριών. Κατασκευάζεται από την Tesla Energy, την ενεργειακή θυγατρική της Tesla, και μπορεί να αποθηκεύσει έως και 3,9 μεγαβατώρες (MWh) ηλεκτρικής ενέργειας.

Κάθε Megapack είναι παρόμοιου μεγέθους με ένα container, και έχει σχεδιαστεί για να αναπτύσσονται από ηλεκτρικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Η αποθηκευμένη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως απαιτείται, για παράδειγμα σε περιόδους αιχμής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας ή όταν διακόπτεται η ισχύς του δικτύου.

Χθες, Τρίτη και λίγο πριν από τις 20:00 τοπική ώρα, ξέσπασε φωτιά στις εγκαταστάσεις της Tesla κοντά στο Ροκχάμπτον της περιφέρειας Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. Για άγνωστους ακόμα λόγους, μια από τις 40 μονάδες Tesla Megapack 2.0 στο Bouldercombe Battery Project που ανήκει και λειτουργεί από τον πάροχο ενέργειας Genex Power, πήρε φωτιά και επακολούθησαν δυνατές εκρήξεις και φλόγες στον αέρα, μαζί με πυκνό καπνό, που οι ντόπιοι περιγράφουν ότι μύριζε σαν καμένο πλαστικό.

Οι ομάδες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν άμεσα καταφέρνοντας να περιορίσουν τη φωτιά σε ένα μόνο Megapack. Επιπλέον, συνέστησαν στους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά τα παράθυρά τους, τονίζοντας ότι ο καπνός δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία.

Ο εν λόγω σταθμός (Bouldercombe Battery Project) είναι ένα από τα πρώτα αυτόνομα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών μεγάλης κλίμακας στο Κουίνσλαντ και άνοιξε μόλις τον περασμένο Ιούλιο, ενώ κόστισε 38 εκατ. δολάρια (60 εκατομμυρίων AUD).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό