17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ν. Παπαθανάσης στο Οικονομικό Συνέδριο της «Ν»: Η Ελλάδα πατάει γερά στα πόδια της

Ειδήσεις Ελλάδα

Την προσήλωση της κυβέρνησης στο μεταρρυθμιστικό έργο, αλλά και το πλέγμα εργαλείων που κινητοποιεί για να το υλοποιήσει ανέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής με τίτλο «Ανα-βαθμίζοντας την Ελλάδα».

(Paterakis photo / Pateraki Niki)

«Είμαστε μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θέλει να δημιουργήσει σωστές συνθήκες για την επιχειρηματικότητα. Έχει αξία να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας να μειωθεί η ανεργία και οι νέοι να βρίσκουν δουλειά» επισήμανε και συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε -αναβαθμίζοντας την Ελλάδα – να δημιουργήσουμε ένα φιλοεπενδυτικό κλίμα».

«Σοβαροί στο δημοσιονομικό μας έργο, δεν υπάρχει περιθώριο για να εκτραπούμε καθόλου. Θα παραμείνουμε μέσα στους δημοσιονομικούς μας στόχους», διαβεβαίωσε.

Παραθέτοντας στοιχεία για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2023, που παρουσιάζει ανάπτυξη 2,4% και πρωτογενές πλεόνασμα 1,1%, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως η Ελλάδα πατάει γερά στα πόδια της. Σημείωσε επίσης ότι με τον προϋπολογισμό που καταθέτει η κυβέρνηση για το 2024 υλοποιεί το 50% του προγράμματος που είχε υποσχεθεί στην προεκλογική περίοδο. «Υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, όπως το έχουμε εξαγγείλει, πιστοί στις δεσμεύσεις μας» ανέφερε προσθέτοντας πως η κυβέρνηση διαθέτει πολύ ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία.

«Ξεκινά ένα ισχυρό χρηματοδοτικό εργαλείο, το ΕΣΠΑ 2021-27 ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα της ΚΑΠ και το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης» είπε, υπογραμμίζοντας πως το αποτύπωμα των εργαλείων αυτών στην οικονομία είναι ισχυρό.

Ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε και τη σημασία της απορρόφησης των πόρων ώστε να εισέρχονται γρήγορα πόροι στην οικονομία, σημειώνοντας ότι το 2019 η κυβέρνηση παρέλαβε ένα ΕΣΠΑ που ήταν χαμηλό σε απορρρόφηση. «Σήμερα έχουμε πετύχει 97% απορρόφηση» ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε ειδική μνεία και στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. «Η γραφειοκρατία είναι ένα τέρας, αλλά έχουμε κάνει μεγάλα βήματα και προχωράμε και με την ψηφιακή μετάβαση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό