21.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ν. Δένδιας: Αναβαθμισμένη η διεθνής εικόνα της Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Την αναβαθμισμένη εικόνα της Ελλάδας, μετά την επιτυχημένη διαχείριση των κρίσεων (σ.σ. υγειονομικής και μεταναστευτική), και τη φιλοδοξία για ακόμα πιο δυναμική και εποικοδομητική παρουσία στο διεθνές προσκήνιο, αναλύει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επισημαίνει ότι «η Ελλάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά δύο πρωτόγνωρες προκλήσεις, τόσο αυτή της πανδημίας, όσο και την κατάσταση που διαμορφώθηκε στον Έβρο, με την εργαλειοποίηση της ανθρώπινης δυστυχίας από την Τουρκία».

«Εξαιτίας της επιδειχθείσας μεθοδικότητας, η Ελλάδα αναγνωρίζεται σήμερα ως χώρα υπόδειγμα στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων και κρίσεων, αλλά και ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή μας» σπεύσει να προσθέσει.

Και συμπληρώνει: «Η αναβαθμισμένη εικόνα της χώρας αποτελεί το καλύτερο διαβατήριο προώθησης των ελληνικών θέσεων στα ευρωπαϊκά και διεθνή fora».

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η ελληνική διπλωματία επιδιώκει να συνεισφέρει, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ε.Ε. και παγκοσμίως, λύσεις σε ζητήματα, όπως η πανδημία και οι συνέπειές της, οι μεταναστευτικές ροές, η αναδιάρθρωση της διεθνούς οικονομίας.

«Με ισχυροποιημένο το κύρος της διεθνώς, καλλιεργώντας συμμαχίες και σχέσεις εμπιστοσύνης, η Ελλάδα ξαναπιάνει το νήμα ενεργειών που ανέκοψε η πανδημία».

Και καταλήγει:  «Η Ελλάδα διαχρονικά πιστεύει σε ένα ειρηνικό και συλλογικά επωφελές παγκόσμιο γίγνεσθαι. Διακηρύσσει την υπεραξία που δημιουργείται από τις συνεργασίες και απορρίπτει τη μυωπική αντίληψη των σχέσεων μηδενικού αθροίσματος».

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό