22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2: Άντονι και Νταλότ «λύγισαν» τον συγκλονιστικό Νάβας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη στο «City Ground», επικράτησε με 2-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ και την άφησε στη ζώνη του υποβιβασμού. MVP με γκολ και ασίστ ο Άντονι, φανταστικός ο Κέιλορ Νάβας. Φωνάζουν για δυο πέναλτι οι Reds.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει την πορεία της προς τα… αστέρια και η Νότιγχαμ Φόρεστ παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν ανώτεροι στο «City Ground» και με MVP τον σκόρερ και δημιουργό Άντονι, νίκησαν με 2-0. Κράτησε όσο μπορούσε με πέντε μεγάλες αποκρούσεις ο Νάβας. Διαμαρτυρίες των Reds για πέναλτι σε χέρια των Μαγκουάιρ (19′) και Νταλότ (48′).

Η Γιουνάιτεντ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στα 45 δευτερόλεπτα. O Φερνάντες γύρισε την μπάλα μέσα από την περιοχή, έδιωξε ασταθώς ο Νάβας, πλάσαρε ο Σάντσο και ο Φελίπε του έβαλε το μπλοκ. Στο 7′ ο Μπρούνο έβγαλε εξαιρετική μπαλιά προς τον Σάντσο, ο Άγγλος έδωσε στον Έρικσεν, ο Δανός έστρωσε στον Νταλότ, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ. Στο 18′ ο Νάβας με εντυπωσιακή επέμβαση απέκρουσε «βολίδα» του Φερνάντες.

Η Νότιγχαμ έφτασε κοντά στο γκολ στο 24′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο ΜακΚένα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μαρσιάλ και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα. Στο 31′ ο Ντανίλο δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Ο Άντονι έδωσε τη λύση για τους Κόκκινους Διαβόλους στο 32′. Ο Μαρσιάλ έκλεψε την μπάλα από τον Ντανίλο, έκανε το 1-2 με τον Μπρούνο, ο Γάλλος εκτέλεσε, ο Νάβας τον νίκησε, αλλά ο Βραζιλιάνος ακολούθησε τη φάση, πρόλαβε τον Λόντι, πήρε το ριμπάουντ και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι δυο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία. Στο 44′ ο Γκιμπς – Ουάιτ κουβάλησε την μπάλα στην αντεπίθεση, έκανε την κάθετη, κάλυψε ο Νταλότ, στην προσπάθεια του να κοντρολάρει… έστρωσε στον Αβόνιγι, ο οποίος ενώ είχε χώρο και χρόνο πλάσαρε με τη μία και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 45+1′ ο Έρικσεν έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, βρήκε τον αμαρκάριστο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η Νότιγχαμ μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους. Στο 47′ ο Νταλότ στην προσπάθεια του να κοντρολάρει έκανε επαφή με το δεξί του χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του, όμως διαιτητής και VAR έκριναν πως δεν υπάρχει παράβαση. Στο 52′ ο Ουίλιαμς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αβονίγι πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 56′ ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε φανταστικό σουτ, ο Νάβας βρήκε ίσα ίσα την μπάλα και την έστειλε στη συμβολή των δοκαριών. Από εκεί η Γιουνάιτεντ ανέκτησε τον έλεγχο του ματς. Στο 57′ ο Έρικσεν έβγαλε τον Σάντσο σε θέση βολής, ο Άγγλος καθυστέρησε στην προσπάθεια του να ντριμπλάρει, ο Άντονι τελείωσε τη φάση και η μπάλα βγήκε κόρνερ. Στο 58′ ο Άντονι συνέκλινε από τα δεξιά, εκτέλεσε και η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Νάβας και στο 60′ ο Μπρούνο έπιασε δυνατό συρτό σουτ αλλά ο εξαιρετικός Νάβας έπεσε στην γωνία του και έβγαλε σε κόρνερ.

Στο 64′ ο Μπρούνο εκτέλεσε φάουλ, ο Έρικσεν έφυγε στην πλάτη της άμυνας, εκτέλεσε αλλά τον νίκησε ο φανταστικός Νάβας, ο οποίος στο 74′ έβγαλε και το συρτό σουτ του Φερνάντες. Το γκολ που «κλείδωσε» το τρίποντο για τους Κόκκινους Διαβόλους ήρθε στο 77′. Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Άντονι, ο Νταλότ πλάσαρε μέσα από την περιοχή και έκανε το 0-2 που έμεινε μέχρι το φινάλε. Τρίτη διαδοχική νίκη για τη Γιουνάιτεντ, δέκατο ματς χωρίς νίκη για την Φόρεστ (7 ήττες – 3 ισοπαλίες).

Νότιγχαμ Φόρεστ: Νάβας – Φελίπε, ΜακΚένα (81′ Ντένις), Νιακατέ – Ουίλιαμς, Φρόιλερ (65′ Μανγκαλά), Ντανίλο, Γκιμπς-Ουάιτ (88′ Λίνγκαρντ), Λόντι – Αβονίγι (65′ Σάριτζ), Τζόνσον

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα – Ουάν Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Νταλότ – Κασεμίρο, Έρικσεν (79′ Φρεντ) – Άντονι, Μπρούνο Φερνάντες, Σάντσο – Μαρσιάλ (71′ Βέγκχορστ)

Βαθμολογία:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό